6 Uren van Kortrijk van start

Melissa Debackere © DM
Redactie KW

Vanavond ging de 6 Uren van Kortrijk van start met de showproef Lavano.

Freddy Loix, die voor de gelegenheid de Skoda Fabia R5 van zijn vriend en copiloot Pieter Tsjoen bestuurt, was er 0.6 seconden sneller dan Melissa Debackere en Vincent Verschueren. Bernd Casier klokte als vierde af op vijf seconden. De jonge belofte Bedoret, genavigeerd door Kortrijkzaan Hans Delorge, is zesde op tien seconden terwijl Davy Vanneste vrede moest nemen met zesde plaats.

Bij de historics stond er geen maat op Didier Vanwijnsberghe die heel wat voordeel had met zijn vier wiel aangedreven Toyota. Hij was 19 seconden sneller dan Danny Kerckhof en 20 seconden sneller dan Nick Toorre.

Enkele reacties:

Melissa Debackere: “We werden opgehouden door Bert Coene anders zat er zeker de snelste tijd in.”

Davy Vanneste: “Door een oponthoud aan de start zijn we vertrokken zonder verstralers. Het duurde een volledige ronde vooraleer ik de verstralers kon aansteken!”

Bernd Casier: “Deze spektakelproef ligt me totaal niet zodat ik de vijf seconden die ik prijs geef niet erg vind. Morgen begint de rally pas. Alleen jammer dat er zoveel mooie stukken klassementsproef verdwenen zijn.”

Paul Lietaer :”Dit is de eerste maal met een R5 wagen en deze week had ik bij de test geen vertrouwen maar vandaag voelde de wagen vanaf de eerste bocht goed aan zodat we met vertrouwen uitkijken naar morgen.”

(FM/DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.