Prefaxis Menen Europees door na ‘golden set’

Redactie KW

Ondanks een 3-1-nederlaag in de heenmatch, kon Prefaxis Menen zich toch kwalificeren voor de volgende ronde van de Challenge Cup, de derde Europese volleybalcompetitie. Woensdagavond won Menen voor eigen volk met 3-1 én won het de ‘golden set’.

Menen stuntte woensdagavond in de Challenge Cup. Na een 3-1-nederlaag in Servië, kon het woensdagavond toch afstand nemen van Kragujevac. Menen moest in de eigen sporthal de eerste set aan de bezoekers laten (19-25), maar stelde dan orde op zaken. De drie resterende sets gingen met 25-21, 25-17 en 25-18 naar de Meense Volleystars.

Golden set

Aangezien Prefaxis de heenmatch verloor en de terugwedstrijd won, moest een zogenaamde ‘golden set’ de beslissing brengen. In die gouden set haalde Menen het moeiteloos met 15-9.

In de volgende ronde komt Menen uit tegen het Zwitserse Volley Amriswil, dat eveneens na een golden set Dukla Liberec uitschakelde. Die match, waarbij Menen eerst thuis speelt, wordt in principe op woensdag 1 februari gespeeld. De return vindt een week later plaats.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie De Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier