Prefaxis Menen botst op sterker Halen in kwartfinale beker

Prefaxis Menen is er woensdagavond niet in geslaagd de heenwedstrijd van de kwartfinale van de beker van België volleybal te winnen. Reeksgenoot Halen was voor eigen volk iets te sterk en haalde het met 3-2.

Prefaxis Menen begon vol goede moed aan het bekertreffen. In de eerste set speelde Menen zonder veel druk en kon het de thuisploeg telkens een stapje voor blijven. Halen kwam te laat om aanspraak te maken op deelwinst en na 20-25 stond het 0-1. In de tweede ronde ging alles gelijk op, maar begon Prefaxis onzuiver te spelen: 25-22. De derde set begon opnieuw gelijkopgaand. Na enkele wissels bij de Volleystars leek het de goede kant op te gaan. Bij 23-23 liet Prefaxis echter enkele uitgelezen kansen liggen om te scoren, terwijl Halen dat niet deed: 25-23.

Coach Dardenne probeerde alles om alsnog de match te doen kantelen. Dat wierp in de vierde beurt zijn vruchten af. Prefaxis kon de partij weer helemaal in evenwicht brengen: 22-25. In de tiebreak speelde de thuisploeg opnieuw sterk en moest Prefaxis weer in de achtervolging. De belangrijke punten werden echter niet afgemaakt: 15-11.

De terugwedstrijd wordt op woensdag 7 december in Menen gespeeld.

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.