PODIUM Wielrenner klopt judoka en turner in de sprint

Christof Decraene

Op ons podium deze week een wielrenner, die zijn eerste zege bij de grote jongens heeft behaald en twee streekgenoten die een opsteker beleefden in hun rush voor een Olympische selectie.

Timothy Dupont wint etappe in Driedaagse van West-Vlaanderen

1

Timothy Dupont won de slotetappe van de 3-Daagse van West-Vlaanderen en boekte zo zijn eerste profzege in een UCI-koers van eerste categorie. In de straten van Ichtegem was hij zondagmiddag de snelste in een sprint met zeven. “De mooiste zege uit mijn loopbaan”, liet de 28-jarige Bredenaar achteraf optekenen. Dupont eindigde in de eindstand uiteindelijk als zesde op 37 seconden van eindwinnaar Sean De Bie.

Judoka uit Moorslede pakt zilver in Peru

2

© BELGA

Judoka Jasper Lefevere behaalde in Lima, Peru de zilveren medaille op de Pan American Open. De 27-jarige Moorselenaar, het nummer 37 op de wereldranglijst, versloeg eerst een Argentijn gevolgd door een Canadees. In de finale had Lefevere echter weinig in de pap te brokkelen tegen de Spanjaard Sugoi Uriarte, het nummer 19 van de wereld. Lefevere, die nog altijd niet gekwalificeerd is voor de Olympische Spelen, verloor met ippon.

Bram Louwije uit Vlamertinge schittert op turnselecties

3

De Belgische herenploeg turnen kreeg pas vorige week te horen dat het alsnog mag meedingen voor de laatste vier tickets voor de Olympische Spelen in Rio. Dat Test Event vindt plaats in april, zaterdag vond in Stekene een eerste selectieprocedure plaats. Daarin behaalde Bram Louwije (Turnkring Vlamertinge) de derde plaats. Louwije kreeg in Stekene ondanks een val aan het paard de hoogste moeilijkheidscore – 6,5 punten – van de dag toegekend.