PODIUM West-Vlaamse youngsters overheersen ons ereschavot

Of het nu in het tennis, dan wel in het verspringen of ‘gewoon’ in het voetbal is: onze sportieve jongeren hebben het er dit weekend weer goed van af gebracht. Dit is ons podium op maandag.

Joris De Loore

1
PODIUM West-Vlaamse youngsters overheersen ons ereschavot
© VDB

Tennisser Joris De Loore (22) heeft in het Turkse Antalya het ITF F3 Futures Tornooi (10.000 dollar) gewonnen. In de finale versloeg de Wenduinenaar de Turkse wildcard Amil Yuksel (ATP 689) met 6-2 en 6-3. De Loore (ATP 385) had in de halve finale het eerste reekshoofd, de Bulgaar Dimitar Kuzmanov (ATP 294) met 6-4 en 6-4 verslagen. Voor De Loore was het zijn 18de zege op een rij. In december won hij twee Futurestoornooien in Qatar. Dit jaar is hij al aan zijn tweede tornooizege toe. Ook deze week speelt De Loore een tornooi in Antalya.

Michael Obasuyi

2
PODIUM West-Vlaamse youngsters overheersen ons ereschavot

Verspringer Michael Obasuyi (16) heeft zich als eerste landgenoot gekwalificeerd voor het EK U18. De Oostendse scholier dankzij dit aan een verbetering van zijn persoonlijk record van 7m02 tot 7m29 op het Vlaams kampioenschap indoor in Gent. Met die prestatie wordt Obasuyi de tweede Belgische scholier aller tijden op 14 cm van het nationale record van Laurent Peeters. Op de 60m horden zette Obasuyi met 7″90 bovendien de vijfde prestatie aller tijden neer, maar viel hij vervolgens in de finale uit met een valse start.

Emile Samyn

3
PODIUM West-Vlaamse youngsters overheersen ons ereschavot
© VDB

Voetballer Emile Samyn (18) zorgde zaterdag met een flitsende invalbeurt voor dé stunt van de speeldag bij KSV Roeselare, dat met 0-1 ging winnen bij Tubeke en zo naar de derde plaats in het klassement oprukt. Samyn, een 18-jarige Izegemnaar die uit de jeugdwerking van KSV Roeselare komt, werd foutief gestuit in de rechthoek, waarna Davy Brouwers de strafschop omzette. De supporters zouden de aalvlugge aanvaller al eens graag aan de aftrap zien en KSVR-ceo Johan Plancke noemde hem vorige week een van de spelers om naar uit te kijken. trainer Franky Van der Elst gaat voorlopig echter nog behoedzaam om met dit goudklompje.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.