PODIUM Van fietsen over shotten tot stevig doorlopen

Olivier Volckaert

Wekelijks roepen we bij KW.be op maandag drie West-Vlaamse sporters op ons eigen podium. Deze week vonden we onze drie uitschieters in het veldrijden, het voetbal en de atletiek.

Arno Debeir

1
Arno Debeir
Arno Debeir© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Het was het weekend van veldrijder Arno Debeir. Zaterdag won de eerstejaarsjunior de manche van de Vlaamse Cyclocross Cup in Beernem. Maar daar bleef het niet bij voor de Torhoutse renner van Lares Doltcini. Zondag was hij ook nog eens de snelste van het pak in Jabbeke. Daar won hij de Mez Team Cross, voor Mauro Vansevenant. Voor Arno Debeir vormen die twee zeges een mentale opsteker. De Torhoutenaar sukkelde dit jaar vooral met rugproblemen en de resultaten bleven dan ook onder de verwachtingen. Nu lijkt Arno verlost van zijn blessure en kan hij voluit koersen. Mét resultaat !

Matthias Feys

2
Matthias Feys (links) bij Jordi Rico
Matthias Feys (links) bij Jordi Rico© VDB
Zaterdag werd voor de allereerste keer de Garrincha Boxing Day Tournament georganiseerd, een voetbaltornooi voor vijf spelers op een klein veld. Heel wat nationale teams tekenden present, zelfs enkele tweedenationalers, maar toch won KVK Westhoek in Brugge. Westhoek haalde het in de finale met 6-3 van Gent-Zeehaven. Er waren nog prijzen voor KVK Westhoek. Matthias Feys werd immers verkozen tot beste speler van het tornooi. Na de tornooizege sms’ten de KVK-spelers naar hun coach Johnny Nierynck. “De eerste prijs is al binnen.” KVK doet immers mee voor de titel in vierde nationale A.

Annelies Deketelaere

3
PODIUM Van fietsen over shotten tot stevig doorlopen
© Johan Sabbe

Maar liefst 1.500 atleten zakten af naar de Kerstcorrida in Tielt. Bij de heren verloor ‘thuisloper’ Jan Petralia nipt van Omar Bekkaly. Bij de dames was er wel een West-Vlaamse zege op de tien kilometer. Daar snelde de Hoogleedse Annelies Deketelaere naar de zege. Zij legde de tien kilometer af in 37″13 en had meer dan een minuut voorsprong op Heidi Hertveldt uit Oostende. De 29-jarige Annelies werd een week eerder al derde op de Kerstcorrida in Langemark. De loopster van Houtland Atletiekclub doet het soms ook op de marathon. In oktober werd ze nog tweede op het Belgisch kampioenschap marathon.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.