PODIUM Toppers zorgen voor bevestiging

Redactie KW

Een druk sportweekend, met onder meer de bekerfinale in het basketbal en de play-offs in het volleybal. Het trio op ons podium bestaat deze week uit toppers die de puntjes op de i wisten te zetten.

Louise Carton

1
PODIUM Toppers zorgen voor bevestiging
© BELGA

De 21-jarige Louise Carton kroonde zich zondag zoals verwacht tot Belgisch kampioene veldlopen. De Europees kampioene bij de beloften had aan de finish een voorsprong van 8 seconden op Veerle Dejaeghere. Het BK-podium kleurde zelfs volledig West-Vlaams met Julie Van De Velde (Koekelare). Carton volgt meteen ook zichzelf op als winnares in de CrossCup.

Francky Dury

2
PODIUM Toppers zorgen voor bevestiging
© BELGA

De 58-jarige Hulstenaar loodste Zulte Waregem in extremis nog naar play-off 1. Op de slotspeeldag van de reguliere competitie in het voetbal stond nog heel wat op het spel. Zo ook voor Zulte Waregem, dat zelf moest winnen van Moeskroen-Péruwelz en moest hopen dat Standard onderuit zou gaan bij KV Mechelen. Zo geschiedde ook, waardoor Dury, een week na zijn uithaal jegens de Belgische arbitrage, toch opnieuw met de grote jongens mag meespelen in play-off 1.

Veerle Dendoncker

3
PODIUM Toppers zorgen voor bevestiging
© Eddy Lippens

De 35-jarige atlete uit Bossuit behaalde haar derde BK-medaille in één week tijd. Vorige week pakte ze nog goud bij de masters in het veldlopen, afgelopen weekend was ze op het BK indoor voor masters goed voor de eerste plaats op zowel de 800 als de 1.500 meter. Een knap resultaat van de debutante in deze discipline. Al mag Dendoncker op deze podiumplaats eigenlijk de vertegenwoordigster zijn van alle West-Vlaamse atleten op het BK indoor, want zij zorgden samen voor liefst 22 medailles.

(CDW)