PODIUM Swiftnick beslist ware voetbalthriller in toegevoegde tijd

Redactie KW

Afgelopen weekend waren onze sportredacteurs onder de indruk van een heel jonge atleet, een iets ouder exemplaar én… een doelgerichte voetballer met een bijzondere naam!

Swiftnick Verbrugghe

1
PODIUM Swiftnick beslist ware voetbalthriller in toegevoegde tijd

SC Menen promoveert naar de tweede amateurklasse, met dank aan Swiftnick Verbrugghe. De grensploeg had het niet onder de markt tegen Halle en pas in de tweede verlenging werd er gescoord in deze thriller. Leuk detail : Swiftnick Verbrugghe draagt nummer 11 en scoorde in minuut 111 de beslissende 0-1. Door de late goal van Swiftnick komt Menen volgend seizoen in een uiterst aantrekkelijke reeks terecht met heel wat West-Vlaamse teams. Vreemd genoeg moet Menen volgende week nog een overbodige eindrondematch afwerken in het verre Limburg tegen Spouwen-Mopertingen.

Thomas Vansteelandt

2
PODIUM Swiftnick beslist ware voetbalthriller in toegevoegde tijd
© JOOST DECORTE

Thomas Vansteelandt verraste op het provinciaal kampioenschap wielrennen voor junioren. De eerstejaars was in Bredene de snelste in een massaspurt. De renner van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare hield zich de hele koers goed verscholen in het peloton en in de slotfase toonde hij zijn snelle benen. Voor de Hoogledenaar is dit het eerste goud op het PK, nadat hij vroeger al eens tweede, derde en vierde werd.

Alexander Diaz Rodriguez

3
PODIUM Swiftnick beslist ware voetbalthriller in toegevoegde tijd
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Alexander Diaz Rodriguez belandde drie keer op het podium op het EK atletiek voor masters in Portugal. De 37-jarige Bruggeling pakte zilver op de 10 kilometer in 30’08”. Hij liep ook nog de halve marathon en daar werd hij derde in 1u.08’46”. Alexander Diaz Rodriguez won ook nog eens het goud met de Belgische ploeg in het landenklassement, onder meer dankzij een sterke Stijn Fincioen die tweede werd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.