PODIUM Stoffel haalt het bij ons van Sep en Hanna

Lode Blomme

Het weekend stond vooral in het teken van de Ronde van Vlaanderen, toch is de eerste plaats op ons podium deze week voor Stoffel Vandoorne. Sep Vanmarcke zetten wij een trede hoge dan zondag. Hanna Vandenbussche is (voorlopig) opnieuw geplaatst voor de Olympische Spelen.

Stoffel Vandoorne

1
PODIUM Stoffel haalt het bij ons van Sep en Hanna
© BELGA

Stoffel Vandoorne werd inderhaast opgeroepen om de geblesseerde Alonso te vervangen in de GP van Bahrein. De 24-jarige Rumbekenaar is de eerste Vlaming ooit in de Formule 1 en maakte zowel in de kwalificaties als tijdens de race meteen indruk. Zaterdag veroverde hij een twaalfde plaats op de startgrid, zondag werd hij na enkele knappe inhaalmanoeuvres tiende, goed voor een WK-punt. En of Vandoorne daarmee zijn visitekaartje heeft afgegeven. McLaren kan volgend seizoen niet meer om zijn reserverijder heen.

Sep Vanmarcke

2
PODIUM Stoffel haalt het bij ons van Sep en Hanna
© BELGA

Sep Vanmarcke werd zondag knap derde in de Ronde van Vlaanderen. Op ons podium zetten we de renner van LottoNL-Jumbo nog een plaatsje hoger. Na twee valpartijen en kilometerslang problemen met de fiets waagde de 27-jarige Anzegemnaar in zijn eentje de sprong naar Kwiatkowski en Sagan, die ervandoor waren gegaan na de Taaienberg. Op de Oude Kwaremont was hij de enige die latere winnaar Sagan kon volgen. Het leverde hem een week na zijn tweede plaats in Gent-Wevelgem zijn tweede derde plaats in Vlaanderens Mooiste op.

Hanna Vandenbussche

3
PODIUM Stoffel haalt het bij ons van Sep en Hanna
© BELGA

Hanna Vandenbussche werd zondag in de marathon van Parijs elfde dame in een nieuwe persoonlijke besttijd van 2u.38’34”. Daarmee komt de 28-jarige Diksmuidse atlete weer in de nationale top drie op de marathon, goed voor een ticket voor de Olympische Spelen van komende zomer. Na Veerle Dejaeghere en Els Rens is Hanna Vandenbussche nu als derde geplaatst voor Rio, al is haar kwalificatie nog niet zeker. Verschillende concurrentes doen de komende maanden nog een poging om haar tijd te verbeteren.

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.