PODIUM: Jongeren tonen (nog maar eens) hun talent

Christof Decraene

Op ons KW-podium deze week staan drie jongeren, die nog aan het begin van hun carrière zitten, maar toch al aardige dingen hebben laten zien.

Kaat Dumarey is Europees kampioene in acrobatische gymnastiek

1

PODIUM: Jongeren tonen (nog maar eens) hun talent
© BELGA

België heeft zaterdag in de allroundfinales op het Europees kampioenschap acrobatische gymnastiek de Europese titel behaald. Dat EK vond plaats in Riesa, Duitsland. De 16-jarige Dumarey uit Ichtegem vormde er een team met Julie Van Gelder en Ineke Van Schoor. Met 84.170 punten was goud hun deel voor Rusland (84.540 punten) en Wit-Rusland (82.240). Dumarey is trouwens in topvorm want in juli behaalde ze ook al de gouden medaille op de Europese Spelen in Bakoe.

Olivier Myny helpt Waasland-Beveren met doelpunt aan de overwinning

2

PODIUM: Jongeren tonen (nog maar eens) hun talent
© BELGA

Na een 0 op 9 heeft eersteklasser Waasland-Beveren afgelopen weekend eindelijk nog eens kunnen winnen. De twintigjarige Zwevegemnaar Olivier Myny, die zijn jeugdopleiding genoot bij Zulte Waregem en verder ontbolsterde bij tweedeklasser Roeselare, is aan zijn eerste avontuur in de Jupiler Pro League toe en is een basisspeler in het team van Stijn Vreven. Tegen Sint-Truiden scoorde Myny zijn tweede goal van het seizoen nadat hij eerder al scoorde op de openingsspeeldag op het veld van Anderlecht.

Lars Maddens verbaast bij Prefaxis Menen de volleybalfans in galamatch

3

PODIUM: Jongeren tonen (nog maar eens) hun talent

Prefaxis Menen speelde een galawedstrijd tegen het Franse Tourcoing, maar had vorige week spelverdeler Yves Kruyner met een zware knieblessure zien uitvallen. De 18-jarige Lars Maddens is het enige alternatief in de kern en er waren – niet onbegrijpelijk – wat vraagtekens over deze youngster, die vorig seizoen nog met Marke-Webis in Liga B aan de slag was. Maar Maddens bleek een openbaring: hij verdeelde heerlijk en complexloos. Prefaxis verloor dan wel de match met 3-2, maar Maddens was een lichtpunt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier