PODIUM Goud, benzinedampen en schone netten

Redactie KW

Het sportweekend bracht voor West-Vlaanderen gouden medailles op het WK Skeeleren, een zegevierende rallypiloot en een straffe doelman.

Sandrine Tas

1
PODIUM Goud, benzinedampen en schone netten

Sandrine Tas van Zwaantjes Roller Club heeft het WK skeeleren in Taiwan afgesloten met een zege op de marathon. Daarbij liet de Zandvoordse drie thuisrijdsters achter zich. Na een race op een eenvoudig parcours met weinig bochten won Tas in een massasprint. Het was de tweede wereldtitel voor de studente bio-ingenieur aan de Universiteit Gent, nadat ze vorige week al indruk door op de overdekte piste de 1.000 meter te winnen. Naast twee gouden veroverde ze ook twee bronzen medailles.

Claudie Tanghe

2
PODIUM Goud, benzinedampen en schone netten
© VDB

De Komense drukker Claudie Tanghe (links) heeft met Renties Team in een Ford Fiesta R5 de zege behaald in de 6 uren van Kortrijk. Het zag er lange tijd naar uit dat Didier Duquesne de snelste zou gaan worden van het sterke deelnemersveld, maar op het einde van de rally sloeg het noodlot toe voor de Aalbekenaar. Zo won Claudie Tanghe voor een nog sterk aandringende Andy Lefevere uit Staden. Door talrijke incidenten door het natte weer en het verraderlijke parcours werd het einde van de rally wel geannuleerd.

Anthony Degrendel

3
PODIUM Goud, benzinedampen en schone netten
© VDB

FC Gullegem blijft verbazen in derde klasse. Vorig weekend werd topploeg Oudenaarde in bedwang gehouden. Op eigen wel kwam de nummer twee tegen Gullegem niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Held van de avond was doelman Anthony Degrendel, die in blessuretijd een strafschop stopte. Gullegem kwam nochtans al vroeg op achterstand, maar de West-Vlamingen knokten zich terug in de wedstrijd. Op het einde kwam er nog belegering van het bezoekende doel, maar doelman Degrendel was niet meer te kloppen, ook niet van op de stip.

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.