PODIUM Eremetaal per kilo voor West-Vlaamse atleten

Redactie KW

Dit keer zochten we het in atletiekmiddens. Michael Bultheel gaf met zijn vierde plaats op de 400 meter horden op de Memorial Van Damme al het goede voorbeeld. Wij zochten en vonden nog enkele opmerkelijke atletiekprestaties van afgelopen weeken.

1. West-Vlamingen schitteren op WK/EK/BK 100 km

1
PODIUM Eremetaal per kilo voor West-Vlaamse atleten

Het WK 100 km, dat ook gold als EK en BK, werd in het Nederlandse windschoten betwist. De West-Vlamingen legden er beslag op de Belgische titels. Bij de heren liep Wouter Decock uit Koekelare een ijzersterke wedstrijd en legde hij beslag op de vijfde plaats algemeen met een tijd van 6u.41’27. Nico Serroen moest de strijd staken na iets minder dan 3 uur wedstrijd.Bij de dames kwam Mieke Dupont als eerste Belgische over de streep in een tijd van 7u.57’05. Daarmee kroonde de naar Drongen uitgeweken Brugse zich tot Belgisch kampioene. Katrien Rogiers uit Roeselare finishte in 9u.06’45, Veerle Beernaert uit Wevelgem in 9u.25’11 en Heidi Janssens uit Eernegem kwam binnen in 9u.41’33.

2. Heel wat goud bij de West-Vlamingen op BK juniores en beloften

2
PODIUM Eremetaal per kilo voor West-Vlaamse atleten
© VDB VDB

Het BK voor juniores en beloften werd in Assebroek gelopen, de weergoden zaten zondag niet mee. Qua titels konden de West-Vlamingen niet klagen. Manon Depuydt stoomde door naar haar eerst BK-goud, ze hield daarvoor Chloë Beaucarne af. Maar de spurtster uit Menen pakte dan wel weer goud op de 100 meter horden. Flavie Vanbesien uit Poperinge kroonde zich tot Belgisch kampioene bij de beloften op de 400 meter horden. Ook de heren mochten niet achter blijven. Jarne Duchateau (speerwerpen), Alessandro Van De Sande (verspringen) en Alexander Doom (400 meter) gooiden, sprongen en sprintten zich naar goud.

3. Gerd Devos zegeviert op In Flanders Fields Marathon

3
PODIUM Eremetaal per kilo voor West-Vlaamse atleten
© VDB

In Flanders Fields marathon gaat er prat op de derde grootste marathon van het land te zijn. Dat een West-Vlaming kan zevieren is dan ook knap. De 26-jarige Dentergemnaar Gerd Devos toonde zich de snelste tussen Nieuwpoort en Ieper. Hij liet Joris Moeyaert en Lieven Vandenweghe achter zich. Op de halve marathon in Nieuwpoort was de zege voor Stijn Fincioen. Hij haalde het voor Kenneth Vandendriessche en Misha Declerck.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.