PODIUM : Eendracht Wervik neemt zijn plaats in nationale reeksen opnieuw in

Wouter Vander Stricht

In het verlengde paasweekend viel niet enkel droef nieuws te vernemen met het overlijden van wielrenner Daan Myngheer, er werden ook mooie sportieve prestaties neergezet. Al worden die allemaal gerelativeerd door de recente gebeurtenissen.

E. Wervik kampioen nadat concurrent Rac. Waregem zich verslikt

1

PODIUM : Eendracht Wervik neemt zijn plaats in nationale reeksen opnieuw in
© VDB

In eerste provinciale is E. Wervik kampioen nadat de enige overgebleven titelconcurrent Rac. Waregem een inhaalwedstrijd op Westkapelle verloor. Wervik was met een delegatie afgereisd naar de kust. De kans op de titel zat er dus immers wel in, omdat Westkapelle – zeker ook in eigen huis – een niet te onderschatten tegenstander is. Waregem verloor dus, waardoor de afstand met nog drie wedstrijden te gaan op tien punten blijft en voor de Waregemnaars dus onoverbrugbaar is. Onder aanvoering van voorzitter Christian Pattyn – die de ploeg uit derde provinciale wegloodste naar de nationale reeksen – werd maandag in de kantine een feestje gebouwd. Komende zaterdag ontvangt kampioen E. Wervik overigens Rac. Waregem wat voor de thuisploeg dus een galamatch zal zijn.

Sep Vanmarcke knokt knap terug en eindigt tweede in Gent-Wevelgem

2

PODIUM : Eendracht Wervik neemt zijn plaats in nationale reeksen opnieuw in
© BELGA

Ook bij ons staat hij op de tweede stek. Nadat hij in de verkeerde waaier terechtkwam, moest Vanmarcke grotendeels zelf het gat met eerste peloton dichten. En toen Sagan en Cancellara op de tweede beklimming van de Kemmelberg aangingen, was hij de enige die kon volgen. Vanmarcke heeft er misschien wat atypische voorbereiding op zitten, maar hij is toch klaar om dit weekend een rol van betekenis te spelen in de Ronde van Vlaanderen. In Gent-Wevelgem moest hij zijn meerdere erkennen in Sagan, maar hij hield nipt Kuznetsov en ruim Cancellara af. Het was trouwens een dramatische Gent-Wevelgem met het overlijden van Antoine Demoité, een dag later overleed ook Daan Myngheer na hartfalen eerder dat weekend. De wielerwereld verkeert in de rouw.

VKt Torhout B verrast Liga B-ploeg Optima Lendelede in de bekerfinale

3

PODIUM : Eendracht Wervik neemt zijn plaats in nationale reeksen opnieuw in

In de beker Dehaene moest Optima Lendelede verrassend de duimen leggen voor VKt Torhout B, dat wel in eigen huis mocht aantreden. De tweede Torhoutse ploeg won vorig jaar nog de provinciale beker, nu het team in divisie uitkomt, schopten ze het verrassend tot de finale van de beker Dehaene. Ze startten de wedstrijd uiteraard als underdog, maar uiteindelijk kwam het op een vijfsetter aan. Elke Coens (foto) maakte het beslissende punt en zette zo de Torhoutse sporthal in lichterlaaie. Ook voor trainer/coach Kristof Vroman was dit een speciale zege. De debuterende trainer die volgend jaar naar Pervol Ruiselede trekt, neemt zo afscheid met een prijs die hij behaalde tegen de club waar hij jarenlang aan de slag was.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier