PODIUM Drie West-Vlaamse kleppers die over de goeie benen beschikten

Tom Vandenbussche

Elke week stelt onze sportredactie na het weekend een eigen podium op. Vandaag bevat die deze drie West-Vlaamse sporters.

Ilse Geldhof

1
PODIUM Drie West-Vlaamse kleppers die over de goeie benen beschikten
De 43-jarige Ilse Geldhof uit Boezinge kroonde zich zondag in Gullegem tot Belgisch kampioene sprintduatlon. De gewezen wielrenster, die ook in die discipline ooit de driekleur veroverde, was van meet af aan te sterk voor haar concurrentes, ploegmaats Kim Nulens en Joke Coysman. Geldhof, vorige week al knap tiende op het wereldkampioenschap in het Spaanse Aviles, won met duidelijke voorsprong. (Foto GF)

Kris Coddens

2
PODIUM Drie West-Vlaamse kleppers die over de goeie benen beschikten
De 35-jarige Kris Coddens uit Torhout won zaterdag de eerste editie van XTerra Belgium. XTerra is een variant van triatlon met de mountainbike op technische parcours. Op en rond de Citadel van Namen bleek de gewezen Europese kampioen offroadtriatlon sterker dan de Nieuw-Zeelander Sam Osborne en de Fransman Francois Carloni. De crosstriatlon in Namen werd door het hoge debiet en de sterke stroming tot een duatlon omgevormd. De leerkracht lichamelijke opvoeding, die van deze wedstrijd in eigen land een hoofddoel had gemaakt, moest op de fiets heel diep gaan om Osborne achter zich te laten, maar slaagde daar na verschillende demarrages toch in. (Foto AD)

Koen Naert

3
PODIUM Drie West-Vlaamse kleppers die over de goeie benen beschikten
De 26-jarige Koen Naert uit Moerbrugge opende gisteren in stijl zijn seizoen met een overwinning op de 5.000 meter in Lier. De marathonloper, die in augustus mag deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio, kreeg een tempomaker mee om onder de 14 minuten te geraken, maar viel halfweg alleen en finishte uiteindelijk in 14’00″72. Een opsteker voor Naert die de voorbije maanden door blessureleed niet in competitie kon uitkomen. In het weekend van 25 en 26 juni mikt Naert op het BK 5.000 meter. Hij verdedigt zijn titel. (Foto TBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.