PODIUM Deze toppers hadden geen motortje nodig om te schitteren

Wouter Vander Stricht

Als flop van de week vechten Femke Van den Driessche en Adam Toupalik het uit… onze topper nummer 1 komt ook uit het veldrijden. Bavikhovenaar Eli Iserbyt pakte verdiend de regenboogtrui.

Eli Iserbyt

1
PODIUM Deze toppers hadden geen motortje nodig om te schitteren
© BELGA

Wie anders op 1 dan Eli Iserbyt. De Bavikhovenaar trok in een beklijvend wereldkampioenschap bij de beloften aan het langste eind. Wie het WK volgde zag voortdurend wisselende kansen, maar het feit dat Adam Toupalik een ronde voor het einde al de zege meende op zak te hebben, zal op ieders netvlies blijven. Iserbytje trok er zich niks van aan, zag Toupalik wel nog terugkeren, maar versloeg hem in de spurt. Vergeet niet dat de student rechten met zijn 18 jaar en 101 dagen de jongste wereldkampioen bij de beloften ooit is. Hij gaat in dat rijtje Stybar, Van Aert, Van der Haar en Pauwels vooraf. Geen mis gezelschap toch…

Cedric Nolf

2
PODIUM Deze toppers hadden geen motortje nodig om te schitteren

Cedric Nolf sprong 7m79 ver en kroont zich tot Vlaams kampioen. Hij bleef daarmee 12 centimeter onder zijn record, maar zette wel de tiende beste Europese jaarprestatie neer. Ook op het podium van het verspringen : Michael Obasuyi, het Oostendse talent. Ook nog Vlaamse titels voor Sarah Rutjes (60 meter) en Céline Roelens (1.500 meter). Drie Vlaamse titels dus voor de West-Vlamingen en dat ondanks het ontbreken van kogelstoter Jurgen Verbrugghe, polsstokspringster Hanne De Baene en snelwandelaar Annelies Sarrazijn die er om uiteenlopende redenen niet bij waren.

Brecht Dejaegere

3
PODIUM Deze toppers hadden geen motortje nodig om te schitteren
© BELGA

Brechtje Dejaegere is helemaal terug van maar even weg geweest. Een mindere periode kostte hem meteen een uitbrander van trainer Hein Vanhaezebrouck, maar de aimabele Handzamenaar herpakte zich helemaal. Al enkele weken speelt hij op hoog niveau en zondag was hij opnieuw dé uitblinker bij AA Gent. Een assist voor Depoitre werd niet in een goal omgezet en komt zodoende niet in de statistiek. Zelf maakte hij dan maar de 2-1 en dwong een strafschop af, die door Gouden Schoen Sven Kums niet werd omgezet. Brechtje is back. Laat daar geen twijfel over bestaan. Onze collega die hem een plaats in de EK-selectie voor Frankrijk voorspelde, begint weer meer in zijn kansen te geloven.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.