PODIUM Atleten op weg naar Rio en naar de Jupiler League

Redactie KW

Deze week op het podium een atlete van 42 jaar, een crosser die half zo oud is en een voetballer die zich onsterfelijk kan maken in Antwerpen door straks te promoveren naar eerste klasse.

Veerle Dejaeghere loopt toptijd in eerste marathon en plaatst zich voor Rio

1
PODIUM Atleten op weg naar Rio en naar de Jupiler League
© BELGA

De 42-jarige Ardooise wachtte lang met haar debuut op de marathon, maar het was meteen goed raak in Berlijn. Ze bleef net onder 2u.32 en vestigde daarmee een West-Vlaams record. Met deze tijd duikt ze tien minuten onder de limiet en is ze ook zo goed als zeker van een ticket voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Ook in Berlijn zette Koen Naert, afkomstig uit Roeselare, een topprestatie neer. Hij werd zevende en eerste Europeaan. Hij verbeterde zijn persoonlijk record tot 2u.10’31”. Ook hij mag zich opmaken voor Rio.

Michael Vanthourenhout de beste achter ongenaakbare Van Aert

2
PODIUM Atleten op weg naar Rio en naar de Jupiler League
© BELGA

Anderhalve week geleden in Las Vegas werd Michael Vanthourenhout derde in eerste Wereldbekercross, afgelopen zondag was hij de beste man achter Wout Van Aert. Aan Van Aert valt voorlopig weinig te doen, maar Vanthourenhout is de man die hem momenteel het dichtst op de hielen zit. De wereldkampioen bij de beloften van 2015 heeft de goede vorm al beet. In Erpe-Mere hield hij Sven Nys en Belgisch kampioen Klaas Vantornout uit Torhout achter zich.

Jannes Vansteenkiste met Antwerp op kop in tweede klasse

3
PODIUM Atleten op weg naar Rio en naar de Jupiler League
© BELGA

Antwerp hoopt de poort open te beuken naar eerste klasse. Patrick Decuyper is de nieuwe sterke man en probeert te realiseren wat de voorgaande jaren altijd mislukte. Coach David Gevaert (ex-Zulte Waregem en KSV Ingelmunster) pakte een 16 op 18, Tubeke werd zopas in de topper met 4-0 verslagen. Jannes Vansteenkiste uit Lendelede stond al voor de zesde keer in de basis. De ex-speler van Club Brugge en KSV Roeselare is dus een vaste waarde in het team. Kan hij geschiedenis schrijven met de Great Old door opnieuw een stek in eerste klasse te veroveren

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.