Philippe Clément naar Germinal Beerschot

Redactie KW

Philippe Clement ruilt Club Brugge voor Germinal Beerschot. De 35-jarige verdediger tekent een tweejarig contract bij de Antwerpse club. Dat maakte blauw-zwart woensdag bekend op de clubwebsite.

Clement had bij de Bruggelingen nog een contract voor één seizoen, maar paste niet echt meer in de plannen van nieuwe coach Adrie Koster. Na tien jaar Club Brugge keert de ex-international terug naar het Kiel, waar het op 18-jarige leeftijd allemaal voor hem begon. In 1995 verhuisde hij
naar Racing Genk en drie jaar later trok hij naar Coventry. Daar kon hij echter niet aarden en na amper één seizoen Engeland verkaste hij naar Club Brugge. Bij blauw-zwart groeide hij uit tot sterkhouder en leider.

“Ik neem in ieder geval met een goed gevoel afscheid van Club Brugge”, verklaarde Clement op de website van blauw-zwart. “Ik heb me bij deze club vanaf dag één thuisgevoeld. Ik denk ook wel dat ik goed lag bij de supporters, dat ze mij waardeerden. Die tien jaar hier vergeet ik nooit”,
aldus Clement.

“Club Brugge is Philippe Clement dankbaar voor dat decennium van inzet en toewijding. ‘Phille’ was een echte Clubman en zal dat altijd een beetje blijven”, stelde Club-voorzitter Pol Jonckheere.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.