Philip Milanov moet Kevin De Bruyne laten voorgaan

© BELGA
Redactie KW

Kevin De Bruyne is zaterdagavond uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. Met 686 punten bleef de Rode Duivel en speler van Manchester City vicewereldkampioen discuswerpen Philip Milanov (520 punten) en wielrenner Greg Van Avermaet (443) voor.

De Bruyne volgt op de erelijst Thibaut Courtois op. De doelman van Chelsea en de Rode Duivels werd vorig jaar als eerste voetballer ooit uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. Hij eindigde dit jaar als zevende met 169 punten. Kevin De Bruyne was zelf niet aanwezig op het Sportgala omdat hij maandag met Manchester City de topper tegen Arsenal afwerkt. Hij sprak in een videoboodschap wel zijn dank uit.

Voor de 24-jarige De Bruyne was het afgelopen jaar er een om in te kaderen. Hij werd met Wolfsburg Duits Bekerwinnaar en vicekampioen en werd uitgeroepen tot beste speler in de Bundesliga. Zijn topprestaties leverden de assistenkoning een recordtransfer op naar Manchester City, waar hij zich dit seizoen in korte tijd ook al tot een basispion ontwikkelde.

Bij de Rode Duivels was De Bruyne eveneens een van de smaakmakers. De offensieve middenvelder dwong met de nationale ploeg een plaats op het EK af en had een belangrijk aandeel in de historische eerste plaats van de Duivels op de FIFA-ranking.

Philip Milanov moet Kevin De Bruyne laten voorgaan
© BELGA

“Moeilijk om te winnen tegen een voetballer en een wielrenner”, reageerde Philip Milanov, “maar hier staan is al een eer op zich. Het is de kers op de taart en motiveert me om volgend jaar nog beter te doen.”

(Belga – foto’s Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier