Persoon wint met knock-out in Izegem

Redactie KW

1 November en Izegem zijn onlosmakelijk verbonden met de Allerheiligenboksmeeting. Ook voor gisterenavond werd er weer een mooie affiche opgesteld. Blikvanger in West-Vlaanderen is natuurlijk Delfine Persoon. De tweevoudige wereldkampioene kampte tegen de Hongaarse Marianna Guylas, die geen onaardige resultaten kan voorleggen.

Het opnemen tegen Delfine Persoon is geen cadeau en dat ondervond Marianne Guylas. Ondanks de goede vorm van de Hongaarse was ze geen partij de wereldkampioene. Al in de eerste ronde mepte Persoon haar tegen het canvas. Daarna lijkt het of Persoon zich wat inhoudt.

In die tweede ronde overleeft Guylas nog een ferme stoot in de maag, maar in de derde ronde is het dan toch onverbiddelijk afgelopen. Persoon haalt nog eens serieus uit met een krachtig slagensalvo en dat is de Hongaarse fataal. De Moorsleedse wint na zeventien seconden in de derde ronde met knock-out. Een ideale training.

Voor de tweevoudige wereldkampioene is het moeilijk om nog echte uitdagers te vinden. Vooral budgettair, want die uitdagers vragen een pak geld om het tegen Persoon te willen opnemen. Enkel met het op spel zetten van haar titels kan ze concurrenten nog naar hier lokken. Op 12 januari verdedigt Persoon haar WIBF titel en op 23 februari neemt ze het op als WIBF-kampioene tegen de WBO-kampioene.

Vanavond meer in het nieuws van Focus en WTV vanaf 18u.

(WD/SV)

Persoon wint met knock-out in Izegem

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.