Patrick Decuyper (Zulte Waregem): “Belangrijk om play-offs thuis te beginnen”

Redactie KW

Patrick Decuyper, algemeen directeur bij Zulte Waregem, bleef voorzichtig na het bekendmaken van de kalender van play-off I.

Zulte Waregem kan op de eerste speeldag al aan de leiding komen als het wint van Lokeren en Anderlecht verliest van Racing Genk.

Essevee trapt op 30 maart de eerste speeldag van play-off I op gang met een thuiswedstrijd tegen Lokeren. Als de troepen van Dury winnen, komen ze voor minstens een dag aan de leiding van het klassement en kunnen ze de druk bij RSC Anderlecht leggen.

Voordeel

“Het was belangrijk voor ons om thuis te kunnen beginnen”, zegt Patrick Decuyper. “Dat is ongetwijfeld een voordeel. Of het een goede zaak is om te starten tegen Lokeren? Dat weet ik niet, Lokeren speelt erg solide en volwassen. Het zal niet makkelijker worden dan tegen Anderlecht, Standard of Brugge. Elke wedstrijd in play-off I zal moeilijk worden. Bij eventuele winst krijg je natuurlijk wel veel vertrouwen en kunnen we gelanceerd zijn.”

Decuyper weigert te geloven dat de druk van een eventuele leidersplaats zijn spelers kan verstoren. “Het doel is om tien goede wedstrijden te spelen. We kunnen van iedereen winnen, maar ook verliezen. We hebben hard gewerkt om te staan waar we nu staan. We gaan ervan genieten en er een feest voor onze supporters van maken. Wat er ook nog zal gebeuren, ons seizoen is al geslaagd. Zulte Waregem kent zijn limieten, sportief en financieel. Al wat er nog bijkomt, is een extra.”

(BS/Belga)