Paralympische ruiter Michèle George uit Waregem houdt goede repetitie voor Tokio

Michèle George.© gf
Michèle George.© gf
Redactie KW

In Sport Vlaanderen Waregem had een internationale driesterren dressuurwedstrijd plaats. Voor onze Belgische paralympische ruiters, met onder andere Michèle George uit Waregem en Manon Claeys uit Maldegem, was het de eerste outdoorwedstrijd sinds een jaar.

Door corona en ook het dodelijke rhinopneumonievirus binnen de paardensector lag de competitie voor maanden stil. De internationale dressuurwedstrijd in het hippisch centrum in Waregem in een organisatie van G-sportclub Quadrille was dan ook goed voor een deelname van heel wat wereldtoppers, vooral uit Europa maar ook uit bijvoorbeeld Australië.

Belangrijk voorbereidingskampioenschap

De wedstrijd was erkend door de internationale paardensportfederatie FEI en een belangrijk voorbereidingskampioenschap voor de Paralympische Spelen in Tokio, van 24 augustus tot 5 september.

Meervoudig paralympisch kampioene Michèle George reed in Waregem overigens een thuiswedstrijd. De uitgeweken Oostendse amazone was in haar categorie Grade V met haar paard Best Of Eight uitmuntend. Michèle won de individuele test met een totale score van 75 procent en de Freestyle met 79,2 procent. Een knappe prestatie met het oog op haar deelname aan de komende Paralympische Spelen.

Derde in Nations Cup

Met die uitslagen eindigde ons land in Waregem als derde in de Nations Cup, na Nederland en Denemarken.

Naast Michèle George, Ciska Vermeulen en Barbara Minneci maakte ook Manon Claeys deel uit van het Belgische team. De amazone uit Maldegem reed met San Dior 2 in de categorie Grade IV. Zij eindigde tijdens de individuele test als vierde en in de Freestyle als vijfde.

Hier grepen vooral de Nederlanders de macht met op kop Sanne Voets, vierde in Londen en Olympisch kampioen in Rio. (ACR)