Pamphiel Pareyn schrijft eerste Long Course Weekend Nieuwpoort op zijn naam

Long Course Weekend was met ruim 1 600 zwemmers, fietsers en lopers een enorm succes. © Marnix Goemaere
Sam Bracke
Sam Bracke Sportredacteur KW

Het eerste Long Course Weekend ooit in ons land werd afgelopen weekend in Nieuwpoort georganiseerd. Met ruim 1.600 zwemmers, fietsers en lopers was het meteen een enorm succes.

Mooi weer, schitterende parcoursen, enthousiaste deelnemers en veel volk langs de kant van de weg: het eerste Long Course Weekend ooit in ons land was meteen een enorm succes.

“We zijn heel tevreden over hoe onze eerste editie verlopen is”, klinkt het bij Matthias Lievens van de organisatie. “Het was uiteindelijk een helse voorbereidingsperiode omdat ons evenement qua aantal deelnemers alle verwachtingen oversteeg. Maar het was het allemaal waard, want ik denk dat alle deelnemers in een unieke setting hun sportieve doelen konden waarmaken dit weekend”, besluit de naar Gent uitgeweken Kortrijkzaan en eigenaar van het organiserende sportmarkertingbureau sportsDC.

De deelnemers konden hun wedstrijd volledig personaliseren. Op vrijdag werd er 1,9 of 3,8 kilometer gezwommen, op zaterdag 45, 90 of 180 kilometer gefietst en op zondag was er een kids run, een 5 kilometer, 10 kilometer, halve marathon en marathon.

Diksmuidenaar Primus

16 atleten waagden zich aan de langste afstand en daarvan was Pamphiel Pareyn de snelste. De naar Waregem uitgeweken Diksmuideling liep de marathon op zondag in een knappe 2u37’43” nadat hij ook al in het zwemmen en het fietsen de snelste tijden had laten optekenen. Hij haalde het voor Kim Colpaert en Jasper Sodermans.

Op de halve afstand stond de Duitser Andreas Erdrich op het hoogste schavotje voor Julien Vanbellaiengh en Diksmuideling Bram Hemelsoen. Bij de dames was de zege voor Jana Lehmann. Emelie Van Isacker en Louise Wittouck vervolledigden het podium.

Het organiserende sportsDC kocht de licentie voor het concept voor drie jaar, dus de kans is heel groot dat er volgend jaar een tweede editie in Nieuwpoort zal plaatsvinden. (Sam Bracke)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.