Ostend Trial Run vervangt ‘Loop Oostende naar de Top’

De leerlingen van het OLV College, samen met schepen Bart Plasschaert (Jeugd & Sport) en schepen Natacha Waldmann (Welzijn & Zorg) © FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Het initiatief ‘Loop Oostende naar de Top’ maakt in 2021 plaats voor de ‘Ostend Trail Run’. Tussen 24 september en 15 oktober kunnen scholen een tijdsblok reserveren om het parcours met de leerlingen af te lopen. De obstakels zijn kindvriendelijk en toegankelijk voor leerlingen vanaf het eerste leerjaar.

Het parcours van ongeveer 1,5 km, bestaande uit maar liefst tien obstakels in combinatie met een aantal natuurlijke hindernissen, bevindt zich op het Sportpark De Schorre met start en aankomst ter hoogte van voetbalterrein 5, beter bekend als het RACO-terrein. Deze Ostend Trail Run kadert geheel binnen de Vlaamse loopweken en staat open voor jong en oud. Er werden 1.500 Oostendse leerlingen ingeschreven voor de Ostend Trail Run.

Sportdagen met overnachting

“Met het vijfde en zesde leerjaar organiseerden we op donderdag en vrijdag 23 en 24 september twee sportdagen en een overnachting op school,”, vertelt Gerda Colpaert van OLV-Klein College aan de Aartshertoginnestraat in Oostende. “Naast tafeltennis en American Football werd ook het Trial Run- parcours afgelopen. Het was een interessant, sportieve ervaring voor de leerlingen, onder leiding van turnlerares, Els De Leeuw, ooit zelf een atletiekkampioene!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier