Oranje Cercle Brugge klopt Racing Genk met 1-0

Een doelpunt van Bart Buysse volstond voor de overwinning.

Cercle trad aan in een oranje uitrusting om zo Oranje vzw te steunen, een organisatie die mensen met een beperking bijstaat. Het leek de Bruggelingen vleugels te geven, want ze begonnen veel scherper aan de wedstrijd dan Racing Genk. Na een kwartier trapte Bart Buysse Cercle verdiend op voorsprong via het been van Kara. Op het einde van de eerste helft leek Genk het commando over te nemen, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet.

Na de rust probeerden de Limburgers het tij te keren met onder meer de rentree van Ilombe Mboyo. Khaleem Hyland kreeg twee schietkansen, maar hij kreeg de bal niet in het Brugse doel. Camus kon even later doelman Delle toch kloppen, maar scheidsrechter Smet keurde het doelpunt af voor nipt buitenspel. Cercle kreeg kansen op de tegenaanval, maar Kabananga besloot nipt naast. In de laatste minuten pakte Gorius uit met een halve omhaal, maar Delle hield zijn netten schoon en zo bleef de 1-0 op het bord staan.