Oostendenaar Michael Obasuyi zwaar teleurgesteld met zesde plaats: “Ik maak nooit fouten, behalve nu”

Obasuyi kon zijn teleurstelling niet verbergen op het EK in Rome. © BELGA/JASPER JACOBS

Met 13.46 werd Michael Obasuyi zaterdagavond zesde in de finale van de 110 meter horden op het EK in Rome. Na afloop kon hij zijn teleurstelling niet verbergen. “Ik weet niet precies wat er is gebeurd.”

Obasuyi botste op de eerste horde en een medaille was gaan vliegen. “Waarschijnlijk zat ik net te dicht op de horde. Dit is heel moeilijk te verwerken. Sinds oktober ben ik deze dag al aan het voorbereiden en ik had hier altijd met een medaille naar huis moeten gaan. Ik maak nooit fouten, behalve nu. Het enige positieve is dat ik de knop nog kon omdraaien en een sterke tweede wedstrijdhelft gelopen heb. Dat ik na die grote fout nog op drie honderdsten van het podium kom, zegt alles over mijn capaciteiten.”

Aan druk of zenuwen lag het volgens Obasuyi niet. “Ik geloof nog altijd dat ik een kampioenschapsloper ben die goed met de druk om kan”, zegt hij daarover. “Dit kan nu eenmaal gebeuren. Ook de allergrootsten maken fouten. Ik moet dit niet al te uitgebreid willen analyseren. Zoiets gebeurt en hopelijk kan ik mijn revanche nemen op de Spelen in Parijs.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier