Oostendenaar grote kanshebber op derde Olympisch zeilticket voor België

Oostendse zeiler Yannick Lefèbvre, hier met volleybalster Lien Moijson © RBRO
Redactie KW

De Internationale zeilfederatie ISAF meldde afgelopen donderdag dat het derde Olympische zeilticket binnen is voor België.

“Op de Eurosaf te Palma wordt gezeild voor het laatste Europese en Afrikaanse ticket voor de Olympische Spelen“, klinkt het. “Maar doordat er geen Afrikaans land deelneemt aan deze wedstrijd, komt deze continentale plaats voor Rio vrij. Dit ticket wordt uitgereikt aan het beste land vanop het WK 2015 in Argentinië, dat nog geen Olympisch ticket had. Na hun knappe prestatie (19de plaats) op dit WK, komt het ticket in kwestie toe aan België.”

Naast de Laser Radial en de Laser Standard-klasse zal er dus ook een Belgische zeilboot in de 49er-klasse aantreden op de Spelen in Rio de Janeiro. In juni zal de selectiecommissie beslissen welk 49er team naar de Spelen mag. Die dag beslist deze commissie ook wie de Belgische driekleur mag vertegenwoordigen in de Laser Radial en de Laser Standard. Hiermee wordt België, net als op de Olympische Spelen in Londen, in 3 verschillende zeilklasses vertegenwoordigd. Dat meldt de Vlaamse Yachting Federatie (VYF).

WK-team grootste kanshebbers voor ticket

Oostendenaar Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers worden gezien als de grootste kanshebbers op dit vrijgekomen ticket. Yannick en Tom vormen namelijk al enkele jaren het beste Belgische duo in de 49’er. Dit duo zorgde toen ook voor die negentiende plaats op het afgelopen WK, dat hen nu dus een Olympisch ticket oplevert. Hun concurrenten, de broers Slap, eindigden toen ruim dertig plaatsen verder. Als Yannick en Tom hun status van beste Belgische team kunnen bevestigen in Mallorca volgende week, staat er hen nog amper iets in de weg voor Rio 2016.

(RC/OVG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.