Oostendenaar Birger Vansever (45) toont nieuwe padelspelers de juiste weg

Birger met Javi Rico. © JLO
Redactie KW

Padel waaide pas enkele jaren geleden via Spanje naar onze regionen, maar sinds de eerste kennismaking schoten de clubs als paddenstoelen uit de grond. Op vlak van materiaal was het aanbod eerder beperkt. Ondernemer Birger Vansever zocht zich een weg doorheen de vele merken.

“Via mijn contacten kwam ik uiteindelijk bij het Spaanse Padel Nuestro terecht. Dat is werelds grootste padelleverancier. Ze geloofden in mijn verhaal en kroonden BV Padel tot hun enige vertegenwoordiger in België”, zegt Birger Vansever. Ondertussen richtte hij het Siux Team Belgium op. “Naast het steunen van zo’n vijftigtal spelers zijn we ook in een dertigtal clubs ingeburgerd. Via sponsoring en educaties geven we hen financieel een duwtje in de rug. Siux zelf heeft internationaal 32 WPT-spelers onder contract. De bekendste is de huidige nummer 12, Javi Rico.”

Ambassadeurs

“Zelf bestaat ons team uit spelers van allerlei niveaus. Ik zie hen meer als ambassadeurs en heb er al heel wat naambekendheid mee verworven. Mijn doel is de nieuwe spelers wegwijs te maken op vlak van rackets. Er zijn zoveel verschillende modellen die telkens iets anders aanvoelen. Het is een kunst om net het gepaste model eruit te pikken. Ook budgettair is er veel verschil. Ik heb voor elk type speler volgens hun budget een model in voorraad. De duurste modellen kosten rond de 500 euro, maar geven geen garantie op succes. Ondersteuning en testen zijn de pilaren waarmee ik me van de rest wil onderscheiden. Ook de scherpte van de prijs is natuurlijk geen onbelangrijk argument.”

Zelf is Birger Vansever eerder toevallig in de padelwereld gerold. “Als voetballer doorliep ik alle jeugdrangen. Als afwisseling nam ik in de vakantie af en toe eens aan een tenniskamp deel. Op mijn 35ste ben ik terug beginnen spelen. Twee jaar geleden waagde ik me aan de nieuwe hype en ik was, zoals velen, meteen verkocht aan padel. Ondanks mijn drukke bezigheden probeer ik toch wekelijks een balletje te slaan. De snelle groei van de sport heeft ook zijn negatieve kanten. Zo zijn er volgens mijn mening nog te weinig indoormogelijkheden of terreinen tout court. Daardoor raken de tornooien veel te snel vol. In de toekomst zou ik iets meer tussenklassementen inschakelen zodat het niveauverschil per reeks kleiner wordt. We zijn op korte tijd sterk geëvolueerd en de vele geruchten die mij bereiken, beloven vooral veel goeds”, besluit de Oostendenaar.

(JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier