Omega Pharma-Lotto reageert verbaasd op zaak Vansevenant en weert ex-renner uit Tour

© BELGA
Redactie KW

(UPDATE VIDEO) Marc Sergeant, sportief manager van Omega Pharma-Lotto, reageert verrast op het nieuws dat ex-renner Wim Vansevenant voor duizenden euro’s aan hypermoderne dopingproducten in Australië zou hebben gekocht. En teammanager Geert Coeman laat weten dat het team hem niet meeneemt als VIP-chauffeur naar de komende Ronde van Frankrijk.

“Iedereen is verbaasd’, zegt Sergeant. Ik ben zelf ook verrast en heb geen idee waar dit vandaan komt”, zegt Sergeant in ‘De Ochtend’ op Radio 1. “Enkele dagen geleden zag ik Vansevenant nog op het BK en daar deed hij normaal en rustig. Ik denk dat hij toen zelf nog niets wist van de zaak.”

Gelegenheidschauffeur

Wim Vansevenant (39) zette eind 2008 na zes jaar dienst bij Lotto een punt achter zijn carrière. De drievoudige rode lantaarn van de Tour bleef nadien in het wielermilieu actief als gelegenheidschauffeur van Lotto, een functie die hij ook in de komende Ronde van Frankrijk zou uitoefenen.

“Sinds zijn afscheid drie jaar geleden reed hij af en toe VIP’s voor ons rond. Veel contact met onze renners had hij niet. Hij vertelde me zelf dat hij nog amper jongens van de ploeg kent”, zegt Sergeant, die naar eigen zeggen “zo goed als zeker is” dat de producten niet voor zijn ploeg bestemd waren.

Boerderij

Na zijn profcarrière nam Vansevenant het boerderij van zijn vader over. Het verdachte pakketje dat zo’n twee weken geleden in Zaventem werd onderschept, zou overigens een gloednieuw geneesmiddel voor dieren bevatten. Het product zou ook gegeerd zijn bij dopinggebruikers omdat het zowel de spiermassa doet toenemen als de uithouding zou verbeteren.

Niet naar Tour als VIP-chauffeur

Ook teammanager Geert Coeman is geschrokken. Het team neemt hem alvast niet mee naar de komende Ronde van Frankrijk. “Dit doet ons geen deugd, zeker niet op enkele dagen van de Tour. Vansevenant zou ook dit jaar ergens halfweg de Tour zowat een week met ons vip-busje rondrijden. U begrijpt natuurlijk dat we na al deze commotie daar onmiddellijk een einde aan gesteld hebben. Dit kan niet. Ook al wordt Wim Vansevenant later totaal vrijgesproken. Wij kunnen het niet maken hem als chauffeur nog mee te nemen naar de Tour.”

Risicovol

Specialisten wijzen intussen op de gevaren van het innemen van TB-500. Zie onderstaande reportage.

Omega Pharma-Lotto reageert verbaasd op zaak Vansevenant en weert ex-renner uit Tour

Bekijk hier de reportage

(Belga/BS)

Meer over dit onderwerp in de nieuwsflash van 13 uur, en vanavond ook in het journaal van FOCUS-WTV. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier