Derwael schitterde recent nog op het WK in Doha, met goud aan de brug met ongelijke leggers. Ze schreef zo geschiedenis door België een eerste gouden medaille ooit te bezorgen op een WK gymnastiek. Derwael werd er ook vierde allround en op de balk.

De Limburgse won eerder op het jaar ook al Europees goud op de brug en zilver op de balk. Derwael staat tevens op de shortlist voor de titel van Sportvrouw van het Jaar, samen met Emma Meesseman en Nafi Thiam.

West-Vlaanderen boven

Koen Naert, die de wereld verbaasde met een gouden marathonmedaille tijdens het EK in Berlijn, werd knap tweede. Hij won eerder al de Gouden Spike. Basketster Emma Meesseman, die de Belgian Cats naar een vierde plaats leidde op het WK, vervolledigt het podium. Wereldkampioene in de laser Radial-zeilklasse en Oostendse Emma Plasschaert zorgt er met haar vierde plaats voor dat de top vijf bijzonder West-Vlaams kleurt.

Het was de 27e keer dat de VBS de Vlaamse Reus uitreikte. De VBS-leden konden kiezen uit een ruime lijst kandidaten, die door een commissie vooraf was samengesteld. Er stemden 236 Vlaamse sportjournalisten en -medewerkers geldig.

(BELGA)

Derwael schitterde recent nog op het WK in Doha, met goud aan de brug met ongelijke leggers. Ze schreef zo geschiedenis door België een eerste gouden medaille ooit te bezorgen op een WK gymnastiek. Derwael werd er ook vierde allround en op de balk. De Limburgse won eerder op het jaar ook al Europees goud op de brug en zilver op de balk. Derwael staat tevens op de shortlist voor de titel van Sportvrouw van het Jaar, samen met Emma Meesseman en Nafi Thiam.Koen Naert, die de wereld verbaasde met een gouden marathonmedaille tijdens het EK in Berlijn, werd knap tweede. Hij won eerder al de Gouden Spike. Basketster Emma Meesseman, die de Belgian Cats naar een vierde plaats leidde op het WK, vervolledigt het podium. Wereldkampioene in de laser Radial-zeilklasse en Oostendse Emma Plasschaert zorgt er met haar vierde plaats voor dat de top vijf bijzonder West-Vlaams kleurt.Het was de 27e keer dat de VBS de Vlaamse Reus uitreikte. De VBS-leden konden kiezen uit een ruime lijst kandidaten, die door een commissie vooraf was samengesteld. Er stemden 236 Vlaamse sportjournalisten en -medewerkers geldig.(BELGA)