Niko Eeckhout, Stijn Neirynck en Jurgen Van de Walle hangen fiets aan de haak

Vandaag hebben profrenners Niko Eeckhout (42) uit Wielsbeke, Stijn Neirynck (28) uit Egem en Jurgen Van de Walle (36) uit Eernegem hebben vandaag na afloop van Zwevezele Koerse hun fiets definitief aan de haak gehangen. Van de Walle reed door een blessure niet meer mee, terwijl Eeckhout er vroegtijdig de brui aan gaf en Neirynck in de buik van het peloton finishte.

Zwevezele Koerse, de laatste profkoers op de West-Vlaamse kalender, werd gewonnen door de Nederlander Oscar Riesebeek. In een spurt met vier liet de 20-jarige renner van Metec Tim Declercq (24) uit Izegem en landgenoot Tom Vermeer achter zich. In de kopgroep van 14, die al vroeg in de wedstrijd gevormd werd, waren ook West-Vlamingen Baptiste Planckaert (5de) uit Zwevegem, Joeri Calleeuw (28) uit Zedelgem, Yves Lampaert (22) uit Ingelmunster en Arthur Vanoverberghe (23) uit Menen vertegenwoordigd.

In de marge daarvan reed ook Jeroen Hoorne (25) uit Roeselare zijn laatste koers uit zijn carrière. Vorig jaar was Hoorne nog als stagiair aan de slag bij Omega Pharma-Quick.Step. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor het Franse VC Rouen, maar ondanks een sterk seizoen kon hij geen profcontract afdwingen. (TVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.