Nieuwjaarswensen voor Bart de Bouwer, Frank de tank en co…

Bart Verhaeghe op de persconferentie over het nieuwe stadion. © Davy Coghe
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Wat was me dat allemaal, afgelopen week? Vrijdag, Brugge: Club Brugge onthult dat het nieuwe stadion gewoon naast Jan Breydel wordt opgetrokken. Zaterdag, Oostende: KVO-ondervoorzitter Vanderhaeghen gaat in de clinch met voorzitter Dierckens omdat die het Amerikaanse bod op hun club weigert. Maandag, Brugge: op Jan Breydel lekt uit dat Vincent Goemaere de nieuwe voorzitter wordt van Cercle Brugge. Dinsdag, Roeselare: wielermanager Patrick Lefevere wordt onafhankelijk bestuurder van Sporting Anderlecht. Wat was het saai in Zuid-West-Vlaanderen de voorbije dagen.

Tot eind januari mag het toch nog, nieuwjaarswensen? Welaan.

Hou je rekening met de groenen, Bart? En niet alleen de Cerclisten?

Voor Bart Verhaeghe.

Echt, ik heb mij in Polen, Portugal, Rusland… overal waar ik in nieuwe voetbalstadions kwam, vaak geërgerd over de achterstand in België inzake infrastructuur. Ik heb me al die jaren nog veel meer geërgerd aan de stank in jullie verouderde Jan Breydel. Waar ik nog nauwelijks in jullie kaduke persbankjes geraak, ik ben namelijk wat aangekomen. Ik ben dan ook de eerste die jou en Club Brugge een modern en groot voetbalstadion toewenst. Ik wens je als Bart de Bouwer minder tijdverlies met procedures als omgevingsvergunningen en mobiliteitseffectenrapporten. Maar mag ik dan ook in één ruk wensen dat wordt rekening gehouden met alle omwonenden, die een megastadion in hun tuin krijgen en met de groenen (en dan heb ik het niet alleen over de Cerclisten)? Ik vind het wel hoogst onrealistisch, klaar in 2022, ik zou al blij zijn als alles is uitgeklaard tegen eind 2020. Ook de Blankenbergse Steenweg, voor Cercletje. Want drié grote voetbalstadions in Brugge?!

Ik wens nog net iets meer voor alle supporters dat KVO een sympathieke, enthousiaste profclub kan blijven

Voor Frank Dierckens.

Eigenlijk wens ik het jou wel, dat je bij een overname nog 20 procent van de aandelen houdt, waardoor je die sympathieke, enthousiaste voorzitter kan blijven. Maar ik wens nog net iets meer voor alle supporters dat KVO een sympathieke, enthousiaste profclub kan blijven.

Voor Vincent Goemaere.

Ik wens je vooral veel sterkte, voorzitter. Want het wordt niet simpel. Vooreerst moet Cercle in eerste blijven. Ook de jaren daarna, want je trekt toch niet als tweedeklasser in een nieuw stadion? En je moet vooral beste vrienden blijven met Petrov en Ivanov. Want het zijn toch de Monegasken die de sleutels van het nieuwe stadion zullen krijgen.

Voor Patrick Lefevere.

Ik had je een schoon pensioen moeten wensen maar nu ga je ook nog eens Anderlecht redden? Als topsportexpert en people manager vooral. Moet ik je dan het beste wensen? Welja, eigenlijk. Wie onthoudt een gepensioneerde nu een nieuwe speeltuin?

Reageren? frank.buyse@kw.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier