Nieuwe nederlaag voor KV Oostende

KV Oostende speelde een ijzersterke eerste helft en ging dan ook met een verdiende 0-1-voorsprong de rust in. In de tweede helft was Tubeke baas en was het pompen of verzuipen voor de kustploeg. Via een strafschopgoal van Villano kwam de thuisploeg langszij en tien minuten voor tijd tekende Sylla het doodvonnis van KV Oostende.

Met de nieuwe trainers aan het roer begon KV Oostende de wedstrijd met twee spitsen. Veel verschil maakte dat aanvankelijk niet want het was de thuisploeg die voor het eerste gevaar zorgde. Naarmate de partij vorderde herstelde de kustploeg het evenwicht en zorgde Breleur voor het eerste grote gevaar. Hij besloot echter op de doelman. Even later werd een sterk spelende Pinto in de zestien neergehaald, maar de scheidsrechter floot niet. De bezoekers domineerden nu de partij en kwamen via Breleur en Pinto bijna tot scoren. Na een halfuur spelen kwam KV Oostende dan toch op een verdiende voorsprong. Na een hoekschop trapte Martens de afvallende bal tegen de netten. Zo ging de kustploeg met een verdiende 0-1-voorsprong de rust in.

Tubeke begon snedig aan de tweede helft en dook meteen voor het doel van Dumesnil op. De doelman hield de voorsprong echter met een knappe reflex op het bord. De thuisploeg ging verder op zijn elan en het was pompen of verzuipen voor de kustploeg. Via Mirchev probeerde de kustploeg nog een paar keer op de counter uit te breken, maar zonder resultaat. Na een uur spelen kwam Tubeke toch langszij. Dumesnil haakte een tegenstander in de zestien en Villano zette de strafschop feilloos om. Doelman Dumesnil blesseerde zich en moest vervangen worden door de debuterende Dantschotter. Door het uitvallen van Breleur miste de kustploeg een balvaste spits en bleef het het spel ondergaan. Een kleine tien minuten voor affluiten viel dan toch het verdict. Sylla zette de 2-1 op het bord met een overhoekse trap. Bij Oostende zullen ze vooral hun sterke eerste helft moeten onthouden. (SM)