Nieuwe Europese titel voor Fran Vanhoutte

Fran Vanhoutte pakte goud op de puntenkoers. © (Foto FRO)
Redactie KW

Op de eerste dag van de Europese kampioenschappen skeeleren op de weg in het Spaanse Pamplona veroverden drie Zwaantjes goud, zilver en brons.

In de 100 meter sprint op de weg wonnen Sandrine Tas en Stien Vanhoutte elk hun halve finale. In de finale was de Italiaanse Linda Rossi echter de snelste. Tas werd tweede, Vanhoutte derde.

In de puntenkoers over 8000 meter bij de jeugd meisjes won Fran Vanhoutte (10) het goud. Ze telde één punt meer dan de Italiaanse Giorgia Corsini (9) en de Spaanse Abril Del Rio (8). Het is meteen de tweede Europese titel van Fran Vanhoutte op dit EK.

In de puntenkoers over 8000 meter bij de jeugd jongens snelde Warre Vandamme (Brugge) naar de negende plaats, Jolan Brissinck (ZRC) werd veertiende.

Bij de juniores dames werd Noor Lingier (ZRC) veertiende.

Bij de juniores heren ging de zege in de puntenkoers over 10.000 meter, zoals verwacht, naar de drievoudige (Belgische) wereldkampioen Jason Suttels (Heverlee), die met groot overwicht zijn vierde gouden plak pakte.

Bij de seniores heren kwam Zwaantje Indra Médard aan de start van de puntenkoers over 10.000 meter. Het goud was voor de Spanjaard Peula, die op de Driedaagse de marathon won. Indra finishte twaalfde.

Vandaag, zaterdag, volgen nog de One Lap en de lange afvalkoers, zondag eindigt het EK met de marathon.

(FRO en PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier