Niels Van Zandweghe en Margaux Daveloose zijn Sportman en Sportvrouw van Brugge

Uitreiking Brugse Sportprijzen 2018. © DC
Redactie KW

In de Magdalenazaal in Sint-Andries werden maandagvond de Brugse kampioenen gehuldigd. Roeier Niels Van Zandweghe werd door het Verbond van de Brugse sportjournalisten verkozen tot Sportman, turnster Margaux Daveloose als Sportvrouw en Club Brugge als Sportploeg van 2018. Naast de overhandiging van de trofee voor sportverdienste voor Krachtbalclub Sint-Michiels ging de jeugdtrofee naar Stien Van Tieghem.

Niels Van Zandweghe werd nationaal kampioen in skiff, met zijn Gentse kompaan Tim Brys was hij in de lichte dubbeltwee goed voor brons op het WK in Bulgarije en wonnen zij samen de wereldbeker.

Margaux Daveloose, de vijftienjarige turnster van Turnclub Varsenare, behaalde in 2018 bij de junioren een tiende plaats op het EK toestelturnen individueel allround en een zesde plaats in team. Sedert Nieuwjaar maakt ze deel uit van de groep senioren met Nina Derwael.

Club Brugge, vorig seizoen kampioen in de hoogste voetbalklasse, werd sportploeg. Het was erevoorzitter Michel D’Hooghe die de trofee in ontvangst nam.

De trofee voor Sportverdienste ging door de Brugse Sportraad naar Krachtbalclub Sint-Michiels. Zowel de dames als de heren wonnen in eerste nationale de titel, de beker en de supercup. Een unicum voor de club met stamnummer 1 en die meer dan vijftig jaar bestaat. Daarnaast werd Nathialie Lievens voor de twaalfde keer verkozen tot speelster van het jaar.

De andere sporters die de Brugse Sportraad nomineerden waren atleet Alexander Diaz Rodriguez, Albert Verbandt al jaren materiaalman bij Cercle, Brugge, Thomas De Vlamynck, triatleet en gewezen voorzitter van Lostriamigos en roeier Niels Van Zandweghe.

Stien Van Tieghem kreeg de Jeugdtrofee. Zij werd nationaal kampioen survivalrun, 7 km bij de jeugd 12-14 jaar. Ze doet ook aan atletiek, triatlon en schermen. Daarnaast was er tevens een vermelding voor Club Brugge en Cercle Brugge als voetbalkampioenen en Ruben Blommaert en Mathias Vosté voor hun deelname aan de Olympische Winterspelen.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier