Nicolas Saelens voor tweede jaar op rij nationaal Belcarkampioen

Nicolas Saelens, bekend als één van de twee topmannen achter het West-Vlaamse transportbedrijf Sitra, heeft samen met zijn teamgenoot Dylan Derdaele en hun Lamborghini Huracan Super Tropheo voor het tweede jaar op rij het Belcar Endurance Championship kunnen winnen.

We zien links Dylan Derdaele en rechts Nicolas Saelens. (Foto TOGH)

Doordat de slotfinale op het circuit van Zolder afgelopen weekend niet kon doorgaan door de coronamaatregelen, wisten Nicolas en Dylan al na zes races dat ze hun titel van 2019 gingen kunnen verlengen. Iedereen is het erover eens dat ze de verdiende kampioenen zijn, want het duo was ijzersterk en won alle races in hun klasse. Het duo won met de Belgium Racing Lamborghini Super Trofeo echter niet alleen de klasse Belcar 3, maar ook de algemene titel, tegen de snellere prototypes.

Belcar Endurance is een prestigieus Belgisch autorace kampioenschap waar GT- en prototype- wagens aan deelnemen, onderverdeeld in zes klassen. Andere piloten die hieraan deelnemen zijn onder andere ex-wielrenner Tom Boonen en Koen en Kris Wauters.

Balans werk en ontspanning

“Het was een spannend jaar want in maart had ik eigenlijk beslist om dit jaar niet te gaan racen”, vertelt Nicolas Saelens. “Echter blijf je op zoek naar adrenaline om de balans tussen werk en ontspanning te behouden. Omdat de maatregelen het plots terug toe lieten heb ik deze hobby weer opgepikt. Deze competitie geeft mij dermate voldoening. Je leert er de limieten opzoeken van hoe ver je kan gaan om ergens een succes van te maken, net zoals een goede ondernemer moet doen. Uiteraard hadden we niet verwacht om dit jaar opnieuw te winnen maar het is een mooie bekroning van ons harde werk. Bedankt aan het team van Belgium Racing, vrienden, familie en mijn sponsors om dit waar te maken.”

Derde generatie

Nicolas Saelens (39) staat samen met zijn neef David Saelens aan het roer van de Ieperse transportfirma Sitra. De opvallende oranje vrachtwagens van Sitra zijn als sinds 1962 niet weg te denken op onze wegen. Het bedrijf heeft dertien vestigingen in elf landen en meer dan 1.100 werknemers. David en Nicolas Saelens zijn de derde ambitieuze generatie in het familiebedrijf, dat ondertussen een all-round logistiek supply-chain provider is voor gerenommeerde voedingsproducenten.

Nicolas Saelens is gehuwd en heeft twee dochters. Sinds 2017 is Nicolas opnieuw actief in de racewereld, zowel bij Porsche Carrera Cup Benelux als Belcar Endurance Series. Zijn raceavonturen kun je volgen op de instagrampagina @Saelensnicolas. (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.