Neerhof Kortrijk houdt leider Indulek Erwetegem in bedwang

Redactie KW

We zijn nog maar twee speeldagen ver in de terugronde en bovenin is alles samengevloeid. Nadat San Siro Boys Deftinge direct de leidersplaats moest inleveren, geraakte kersvers leider Indulek Erwetegem vrijdag niet voorbij Traiteur Kortrijk.

Via goals van Fouquet en Dubelloy nam Erwetegem de betere start en in het tweede kwart dikte Ulens zelfs aan tot 1-3. Een fel Kortrijk, 4 gele kaarten, legde zich evenwel niet bij de situatie neer en onder impuls van Stephen Malfait geraakten ze in de slotact zelfs op voorsprong, waarna Erwetegem uiteindelijk nog een gelijkspel uit de brand sleepte, 6-6.

Door dit puntenverlies kregen we twee leiders, want San Siro Boys Deftinge liet zich niet strikken bij H. Goossens Appels: 4-6. Er waren in Appels heel wat supporters opgekomen voor dit duel en Nicolas Arbijn opende ook de score. Er werd gerust bij 2-2, Appels bleef flink weerwerk leveren en de slotact gingen we in bij 4-5. In de beslissende fase kon San Siro het verschil verdubbelen en de thuisploeg had niet meer de kracht om nog iets terug te doen.

Titelhouder Synergie Merelbeke hield de punten vlot thuis tegen AZ’77 Maldegem, 11-6 en nadert tot op één punt van het leidersduo. Opel Haeck Drongen richt zich op de vierde plaats en won met dubbele cijfers van Domino Oudenaarde, 10-3. Drongen nam de partij meteen in handen, 2-0, maar Domino stelde in geen tijd gelijk. Halfweg leidde Drongen met 4-2 en na rust leidde een onhoudbare Kjell Vanderhaegen (7) de thuisploeg naar een vlotte zege.

Bij KBC Kortemark leeft er ook nog een klein beetje hoop op een play-offdeelname. De West-Vlamingen wonnen bijzonder vlot van Mini Sint-Gillis-Waas, 8-2. Een sterk spelende Clinckemaillie (4) tekende voor een 4-0-voorsprong halfweg en een onmondig Sint-Gillis wist toen al hoe laat het was.

En ook in tweede nationale hebben we twee leiders naast elkaar. Terrasdecor Elsegem moest immers vrede nemen met een 5-5-puntendeling in de topper tegen Cappuccino Waregem. Michiel Deweer (3) bracht de Waregemnaren in de openingsact 0-2 voor, waarna er gerust werd bij 1-2. Cappuccino liep na rust 1-4 uit, maar uitblinker Romont (3) bracht de thuisploeg in extremis toch nog langszij.

Banden Nollet Aalter liet de kans niet liggen om op gelijke hoogte te klimmen, al kregen ze het bijzonder hard te verduren tegen Bockor Ardooie. Kapitein Deny Decorte (3) bracht de West-Vlamingen snel 0-2 voor, maar halfweg was alles te herdoen, 3-3. Decorte scoorde daarop 3-4, maar het duo Joshi Noppe (3) en Jens Vandenbroecke (2) kon in extremis nog de belangrijke 6-5-zege forceren.

Bij MVV Waregem is er ook nog altijd de ambitie en hoop om de play-offs te spelen. Tegen Real Geraardsbergen werd met 7-4 gewonnen. Tot de rust verliep de partij vrij gelijkopgaand, maar in het tweede gedeelte konden Koen Termote (2) en Axel Delecuyse (3) de West-Vlamingen snel naar een beslissende 4-1-voorsprong voeren en werd de partij afgefloten bij 7-4.

Onderin sprokkelde The Oliver Boys drie belangrijke punten in de derby tegen Opel Haeck Drongen B, 2-3. Neerhof Kortrijk geraakt op een eiland na een nieuwe 2-4-nederlaag tegen Montreal Brugge, dat de partij van begin tot einde domineerde.

In derde nationale verloopt de degradatiestrijd minstens even spannend als de titelrace, want de hele rechterkolom is nog degradatiekandidaat. G&H Oudenaarde sprokkelde drie heel belangrijke punten bij Tempeliers Zelzate. Mehdi Radaj bracht de bezoekers snel 0-2 voor, maar in het derde kwart kwam Zelzate op gelijke hoogte. In de slotact kon Tack (3) de bezoekers aan een nog afgetekende 4-9-zege helpen. Door deze driepunter is het verschil met de hekkensluiter zes punten.

In vierde nationale A begint het leidersjuk voor MVZ Zedelgem te wegen, want de West-Vlamingen werden door Mini Rhode snel op een dubbele achterstand gezet en bij het ingaan van de slotact leidde Mini Rhode nog steeds met 5-3. In de slotact moest een moegestreden Mini Rhode, met slechts vijf spelers aan de aftrap, het initiatief uit handen geven en kon het trio Robbie Creytens, Tom Clarisse en Dieter Hullebus – elk twee goals – de leidersploeg nog aan een 5-7-zege helpen. Het werd een heel belangrijke winst want (ex-)medeleider Opel Haeck Drongen C geraakte niet voorbij de anciens van Denis Champion Latem: 4-4.

In de B-reeks blijft Forza Dadizele ongeslagen, 4-8 bij MVC Gavere, en loopt verder uit na een 7-7-puntendeling van Sint-Anna Zottegem tegen MVC Oudenaarde.

(WVLB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier