Motorcross in Oostrozebeke lokt heel wat piloten en jeugdrijders

© Foto Coghe
Redactie KW

VJMO en MCLB waren in het weekend van 13 en 14 augustus te gast op de Ginsthoek in Oostrozebeke bij het team De Verre Ginstecrossers van de familie Verbrugghe.

Dat is daar zowat de heimat van de Zijspancross, en dat vertaalde zich andermaal in een groot success met 117 jeugdrijders op zaterdag en 365 piloten op zondag. Vooral bij de ‘karren’ een overgrote belangstelling met op zaterdag 43 deelnemende driewielers bij de ‘amateurs en niet-vergunninghouders’, en op zondag het record van 32 zijspannen achter het starthekken. Al de wedstrijden betroffen ook het West-Vlaams Kampioenschap.

Maarten Govaert kampioen bij de Internationalen

Met een dubbele tweede plaats achter kampioen Steve Seronval mocht Maarten Govaert uit Oostrozebeke als thuisrijder de kampioenentrui omgorden als de nieuwe kampioen van West-Vlaanderen anno 2016. In beide reeksen werd het een hevige strijd tegen Jurgen Wybo (Winkel-Lichtervelde) die als vierde en derde onder de geblokte vlag kwam en pas in de eindfase moest buigen voor Govaert en de fel begeerde titel aan zijn neus zag voorbijgaan. Jurgen mocht wel mee als derde naar het podium. Torpjurn Van Hoe (Oeselgem) slaagde erin om een kopstart te nemen, maar moest in de eindfase zijn leiderschap afstaan en kwam als zevende en vierde door de finish, goed voor de vierde eindstek in de koninginneklasse Internationalen mx1.

Michael Dekeyser (Ruiselede) werd derde bij de Inters Open B en dat was meteen goed voor de provinciale titel en trui.

Bij de Nationalen ditmaal grote belangstelling en spannende wedstrijden, met onze West-Vlamingen in de hoofdrol. Damon Tanghe (Ooigem) was de dubbele winnaar bij de Nationalen mx1 en bij de Nationalen mx2 was de eindzege en provinciale trui voor Stanley Verstraete (Zerkegem) na een mooie tweestrijd tegen Tanghe. Greg Demeulemeester (Kerckhove) werd dubbel tweede bij de mx2.

Bij de Beloften gingen de bloemen naar Colanbeen met dubbele tweede plaats. Emilio Vannieuwenhuyze (Lichtervelde) werd vierde in de eerste reeks en schreef de tweede op zijn naam, van start tot finish was hij aan de leiding. Emilio was daarmee tweede in de eindstand, maar heeft geen vaste vergunning bij MCLB. De titel gaat naar Kilian Vanoverschelde uit Bredene die vierde werd, in totaal met de zesde en vijfde plaatsen.

Nick Lamote (Sijsele) mocht andermaaal op het hoogste schavotje als winnaar bij de Juniors mx2. Hij kwam als derde en reekswinnaar onder de geblokte vlag, goed voor de eindzege en kampioenentrui van West-Vlaanderen. Niel Vandevelde (Ooigem) moest vrede nemen met de tweede eindstek bij de Juniors mx2 na zijn reekszege en vierde plaats. Michael Coopman (Oostkamp) werd verrassend provinciaal kampioen bij de Juniors mx1 met de vierde eindstek na zijn vierde en zevende plaatsen.

Michael Catrysse kampioen bij de Nieuwelingen Open

Michael Catrysse (Veldegem) werd West-Vlaams kampioen bij de Nieuwelingen Open met de derde eindstek na zijn dubbele vierde plaatsen. Christian Dubaere (Otegem) is kampioen bij de Nieuwelingen B, hij werd vierde in het dagklassement.

Lothar Desmet (Pittem) mag zich een jaar lang provinciaal kampioen noemen bij de Nieuwelingen mx1. De zoon van café De Gilde werd derde in totaal met de vijfde en derde plaatsen. Succes was er ook voor de broers Yorben en Jarno Evaert uit Lendelede, zij werden eerste en tweede bij de Nieuwelingen mx2. Yorben werd kampioen met een dubbele reekszege en Jarno kwam als derde en tweede over de finish.

Kristof Calus (Heestert) mag er nog een trui bijdoen, bovenop zijn nationale driekleur werd hij nu kampioen van West-Vlaanderen bij de Experten A. Zijn dochter Jana Calus werd zaterdag ook al provinciaal kampioen bij de Ladies Open.

Francis Termote (Heule-Lendelede) is kampioen van West-Vlaanderen bij de Experten B.

Spannende strijd bij de dames

Bij de Dames-Open ging het er weer spannend aan toe. Kelly Debruyne (Poperinge-Zulte) mocht met de hulde op het hoogste schavotje als dubbele reekswinnaar en kampioene. Salie Hauters (de vriendin van Stanley Verstraete) werd dubbel tweede en Julie Vandevelde (Desselgem) mocht op het derde schavotje.

Jens De Kegel (Koekelare) is provinciaal kampioen bij de Quads A, hij kwam in beide reeksen als tweede onder de geblokte vlag. Mathieu Callebaut (Bredene) werd driedubbel derde in groep A. Mathieu Lapeire uit Bredene is kampioen van West-Vlaanderen bij de Quads B met een driedubbele tweede plaats.

Grand Prix der Zijspannen in Oostrozebeke

Er was een ongeziene belangstelling van piloten, bakkenisten en supporters voor de zijspanreeksen in dit provinciaal kampioenschap. Het bestuur van MCLB had de handen vol om alles in goede banen te leiden, waarin ze opnieuw wonderwel slaagden.

Eindwinnaars in groep A werden de Limburgers Christian Corthouts-Dagwin Sabbe met een dubbele reekszege. Onze provinciale kampioenen heten Davy Sanders uit Gistel met zijn bakkenist Andy Schlinnert, die dubbel derde finishten en tweede werden in de eindstand. Derde in groep A werden Arne Dierckens-Kenny Boxtaele (Tielt-Ooigem) met dubbele vierde plaats. Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) vielen net naast het podium als vierde in groep A na hun zevende plaats in de eerste reeks. Dat gebeurde met een sputterende motor en een prachtige tweede plaats in de tweede manche na een zeer sterke remonte nadat ze als zevende door de eerste bochten zwierden en oprukten naar de tweede stek. Voorbij heel wat GP-rijders finishten ze in het spoor van de winnaars. Bert Soetaert-Dimitri Vandeursen (Oostrozebeke-Maldegem) werden vijfde in groep A.

In groep B waren de bloemen en de truien van provinciaal kampioen andermaal voor de veelwinnaars Dylan Boussy-Achly Vanlerberghe (Koekelare-Diksmuide). Jason Carron-Robin Wille (Tielt-Oostrozebeke) werden opnieuw tweede en de derde podiumplaats was voor Olivier Valcke-Andy Algoet (Oostrozebeke-Kachtem) in hun eigen organisatie.

(GA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.