Menen zet meest verdienstelijke sporters in de bloemetjes op vrijdag 29 november

De laureaten omgeven door de burgemeester, schepen en de sportraad. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

In Menen staat vrijdag 29 november terug volledig in het teken van sport. Verpakt in een heuse gala-avond worden de meest verdienstelijke sporters uit de grensstad in de bloemetjes gezet. We maakten reeds kennis met de laureaten.

“Het is geen geheim dat we als stadsbestuur fors inzetten op sport“, glundert schepen van sport Herman Ponnet. “Er wordt volop geïnvesteerd in infrastructuur en met behulp van verschillende subsidies proberen we verenigingen maximaal te ondersteunen.”

Wilfried Ossieur, voorzitter van de stedelijke sportraad, pikt hierop in. “Het is dan ook fijn te zien dat sport een belangrijke rol speelt“, horen we. “Enkele inwoners van de stad slaagden er dan ook in zich uitermate verdienstelijk in te zetten voor het sportieve karakter en we hadden oog voor enkele bijzondere prestaties. Dit alles zetten we graag in de bloemetjes tijdens een heuse huldigingsplechtigheid.”

Opnieuw aanwezig is de familie Bottin. De zusjes Shanna en Phoeby verzamelen, in het traditioneel karate, de ene medaille na de andere. Toch is hun propvolle prijzenkast absoluut geen rem. “Het kan altijd beter, dus gaan we ook voor beter”, horen we in koor.

Ook Mike Watteyn mag zich, verdiend, een jaar lang de titel van sportlaureaat toe eigenen. Samen met de G-Devils haalde hij een zilveren medaille tijdens het WK G-voetbal in Abu Dhabi.

Crista Lernout mag dan weer, names U13 FC Menen United Dames, de titel van sportploeg van het jaar in ontvangst nemen. Op 20 gespeelde matchen verloren de pittige dames geen enkele keer en regende het doelpunten. “Het minimum waarmee we wonnen was 5-2”, klinkt het fier als een pauw.

De titel van sportverdienste gaat dit jaar naar Marc Vervaet. Meer dan 25 jaar lang zet hij zich vrijwillig in bij de dames volleybalclub in Menen. Een zilveren jubileum dat enkel door zijn onvoorwaardelijke passie voor de club wordt overstegen.

Buitenbeentje dit jaar is Christophe Rague, die de titel van sportman van het jaar mee naar huis neemt. In de niet-alledaagse discipline van competitief muurklimmen werd hij West-Vlaams kampioen bij de senioren. “Ik hoop dat ik, met deze onderscheiding, de muurklimsport mee kan helpen promoten in onze streek”, laat hij bescheiden weten.

Afspraak dus op 29 november in CC De Steiger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier