Menen heeft met ALL4One gloednieuwe basketbalclub:“Maar vinden geen vrije uren en sportaccommodatie”

Regionaal Basketbal ALL4One Menen De beginnende basqketbalploeg die het moeilijk heeft om de geschikte accomerdatie te vinden. We zien op de foto enkele jongeren van de basketschool, enkele van de dames en de U18 jongens, coaches en enkele bestuursleden. © wilfried Ossieur
Redactie KW

Naast Bouw en Renovatie Lauwe heeft Groot-Menen er met ALL4One een nieuwe basketbalploeg bij. Concurrentie kan men het niets eens noemen. ALL4One speelt met een damesploeg die uitkomt in tweede provinciale en richtte ook een U18 jongens op. Daarnaast lanceerde men een soort basketschool waar men jongeren willen laten kennismaken met de sport.

De opstart van de nieuwe club bleek geen sinecure. “We hebben problemen met het vinden van vrije sportaccommodatie en beschikbare uren”, zegt stichter Hans Cottyn.

“Als nieuwe club is dat niet zo evident omdat de uurroosters van de sporthallen bijna volledig zijn ingevuld. Vooral de avonduren en de weekends waar we competitiewedstrijden moeten afwerken. Het probleem is zo groot dat we nooit ver op voorhand weten of we een zaal zullen vinden om onze wedstrijden af te werken. In Rekkem kunnen we terecht voor onze trainingen, maar competitiewedstrijden betwisten kan dan weer niet. De basketkorven die daar voorhanden zijn, zijn niet meer reglementair conform de reglementering van de basketbalbond, dus kregen we geen toelating om er competitie te spelen. Daardoor hebben we met onze jongens U18 al een forfait aan ons been.”

Mochten wij een goede sponsor vinden om de basketkorven aan te kopen tweedehands moet dat kunnen tegen een 8.000 euro dan zouden wij gered zijn en kunnen we in Rekkem spelen

“Bij de dames gelukkig nog niet, want tot op heden konden we op zaterdag terecht in de sporthal van Lauwe, in de thuishaven van BBC Bouw & Renovatie Lauwe. Maar binnenkort moeten ze net als wij op dezelfde dag hun thuiswedstrijden afwerken, waardoor wij op straat staan en niet kunnen spelen. Een probleem dat zich zeker nog zal stellen. Dat de stad niet investeert in nieuwe basketkorven kan ik enigszins begrijpen, we zijn ook nog maar net bezig. Mochten wij een goede sponsor vinden om de basketkorven aan te kopen tweedehands moet dat kunnen tegen een 8.000 euro dan zouden wij gered zijn en kunnen we in Rekkem spelen.”

De hoogte in duwen

In totaal bestaat de ploeg momenteel uit 8 dames, 13 spelers bij de U18 en 7 jongeren die de basketbalschool volgen. Men zou dat aantal graag nog de hoogte in duwen, want het is de bedoeling dat ze volgend seizoen ook met een gemengde ploeg U14 in competitie spelen. “We hebben al spelers kunnen aantrekken op de Sportbeurs in Menen, wat we een mooi initiatief vonden, maar het mogen er nog wat meer zijn. Wie nader wil kennismaken met onze club, kan een bezoek brengen tijdens onze training in sporthal Steelandt in Rekkem, hetzij op dinsdag of woensdag van 18.30 tot 20 uur. De basketschool, vanaf vijf jaar, vindt plaats op woensdag vanaf 17.30 tot 18.30 uur.”

(Wilfried Ossieurs)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier