Joerie, de jongere broer van de betreurde Benny, heeft zelf als meervoudige wereldkampioen jarenlang op het hoogste niveau aan duatlon gedaan. Hij baalt dat hij zich genoopt ziet om het eerbetoon aan zijn broer af te blazen.

Amper 77 inschrijvingen op de teller

"Om een onverklaarbare reden blijkt er plots een groot gebrek aan belangstelling voor de Memorial te zijn", klinkt Joerie ontgoocheld. "Nog niet eens een derde van het beoogde aantal deelnemers heeft zich ingeschreven. De vorige edities kregen we in totaal 250 tot 300 deelnemers aan de start, maar het voorbije weekend, amper een week vóór het afsluiten van de inschrijvingen, stond de teller nog maar op 77. We hebben er geen uitleg voor. Zowel bij de jeugd als bij de recreanten is de belangstelling schrijnend. Idem voor het Belgisch kampioenschap, dat we net als twee jaar geleden gepland hadden. We hoopten er weer een mooie herdenking voor Benny van te maken, maar helaas kunnen we budgettair niet anders dan deze harde beslissing te nemen. Alle wedstrijden worden geschrapt."

Een harde noot om te kraken

Torhoutenaar Benny Vansteelant, net als Joerie een van de absolute toppers uit de duatlongeschiedenis, is op 14 september 2007 overleden, enkele dagen nadat hij op training in Gits met zijn fiets door een auto werd aangereden. Hij moest nog 31 worden.

De daaropvolgende jaren werd de naar hem genoemde Memorial georganiseerd, maar helaas is het nu zo goed als zeker definitief afgelopen met het evenement. "Wij zullen het in elk geval niet meer organiseren", zegt Joeries vrouw Kim Vandewaetere. "Joerie en ik hebben de voorbije jaren keihard gewerkt om een mooi sportevenement op poten te zetten, maar elk jaar werd de zoektocht naar sponsors en medewerkers moeilijker. Met de komende editie als absoluut dieptepunt wat het aantal inschrijvingen betreft. Dit is voor ons een harde noot om te kraken. Onze organisatie draaide niet om winst, maar om het herdenken van Benny. We begrijpen dat het een klap is voor de atleten die naar de Memorial toegeleefd hebben, maar hopelijk hebben zij ook begrip voor onze kant van het verhaal."

Twee jaar geleden, bij de vorige editie, nam de toen 44-jarige Ilse Geldhof tijdens de wedstrijd afscheid van de duatlon met een Belgische titel bij de dames. Niemand kon toen vermoeden dat het ook het afscheid van de Memorial zelf zou zijn.

Joerie, de jongere broer van de betreurde Benny, heeft zelf als meervoudige wereldkampioen jarenlang op het hoogste niveau aan duatlon gedaan. Hij baalt dat hij zich genoopt ziet om het eerbetoon aan zijn broer af te blazen."Om een onverklaarbare reden blijkt er plots een groot gebrek aan belangstelling voor de Memorial te zijn", klinkt Joerie ontgoocheld. "Nog niet eens een derde van het beoogde aantal deelnemers heeft zich ingeschreven. De vorige edities kregen we in totaal 250 tot 300 deelnemers aan de start, maar het voorbije weekend, amper een week vóór het afsluiten van de inschrijvingen, stond de teller nog maar op 77. We hebben er geen uitleg voor. Zowel bij de jeugd als bij de recreanten is de belangstelling schrijnend. Idem voor het Belgisch kampioenschap, dat we net als twee jaar geleden gepland hadden. We hoopten er weer een mooie herdenking voor Benny van te maken, maar helaas kunnen we budgettair niet anders dan deze harde beslissing te nemen. Alle wedstrijden worden geschrapt."Torhoutenaar Benny Vansteelant, net als Joerie een van de absolute toppers uit de duatlongeschiedenis, is op 14 september 2007 overleden, enkele dagen nadat hij op training in Gits met zijn fiets door een auto werd aangereden. Hij moest nog 31 worden.De daaropvolgende jaren werd de naar hem genoemde Memorial georganiseerd, maar helaas is het nu zo goed als zeker definitief afgelopen met het evenement. "Wij zullen het in elk geval niet meer organiseren", zegt Joeries vrouw Kim Vandewaetere. "Joerie en ik hebben de voorbije jaren keihard gewerkt om een mooi sportevenement op poten te zetten, maar elk jaar werd de zoektocht naar sponsors en medewerkers moeilijker. Met de komende editie als absoluut dieptepunt wat het aantal inschrijvingen betreft. Dit is voor ons een harde noot om te kraken. Onze organisatie draaide niet om winst, maar om het herdenken van Benny. We begrijpen dat het een klap is voor de atleten die naar de Memorial toegeleefd hebben, maar hopelijk hebben zij ook begrip voor onze kant van het verhaal."Twee jaar geleden, bij de vorige editie, nam de toen 44-jarige Ilse Geldhof tijdens de wedstrijd afscheid van de duatlon met een Belgische titel bij de dames. Niemand kon toen vermoeden dat het ook het afscheid van de Memorial zelf zou zijn.