Memorabele minuut voor krachtballer op Memorial Van Damme

Op de foto herkennen we links Robin Grieve samen met Saartje Vandendriessche en een van zijn twee teamgenoten die deelnamen aan de 4x100 meter. © (Foto JV)
Redactie KW

Vrijdagavond mocht Robin Grieve, die onlangs 35 werd, deelnemen aan de 4×100 meter aflossing. Robin, die in Sint-Kruis Brugge woont, was één van de winnaars van een online wedstrijd van sponsor AG.

Hij mocht ervaren hoe het voelt om een estafetterace te lopen in het Koning Boudewijnstadion. Elk team werd aangevoerd door een bekende coach: voormalig olympisch turnster Aagje Vanwalleghem, presentatrices Saartje Vandendriessche en Julie Taton en RTBF-sportjournalist Benjamin Deceuninck. Robin: “Ik mocht meelopen in het team van Saartje, en na een paar trainingen waren we klaar voor het grote moment. We hadden een paar weken voordien al deskundige uitleg gekregen van topatleet Cédric Van Branteghem en vrijdag was het onze grote dag. Ik mocht als eerste starten. Ik liep heel goed en kon als eerste afgelost worden, maar uiteindelijk wonnen we niet als team. Aagje had immers na een ultieme eindsprint de zege voor haar team binnengehaald. Voor mij en mijn gezin is het een ongelooflijke ervaring. Er waren ook heel wat supporters van mijn krachtbalclub Sint-Michiels naar Brussel afgezakt om mij te steunen. Dat gaf enorm veel voldoening. Als ik eerlijk mag zijn: tijdens een krachtbalwedstrijd, die 50 minuten duurt, heb ik meer adrenaline dan tijdens deze wedstrijd die alles samen maar 55,24 seconden geduurd heeft, en waar alles van details afhangt. Ik blijf dus nog wel even krachtballer, maar deze unieke ervaring kan mij niet meer afgenomen worden”, besluit een trotse Robin.

(JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier