Meer dan 200 lopers op 19de kermisloop in Moerbrugge

Schepenen Talloen, Braeckevelt, Roelof, Vande Ginste en Vandecaveye feliciteren de jonge lopers samen met burgemeester de Keyser die er nog eentje moet troosten. © (Foto PH)
Redactie KW

Een schitterend weertje, veel publiek en een gezellige sfeer. Meer moest dat niet zijn voor de meer dan 200 lopers waarvan er precies 150 aan de wedstrijdloop van 9 kilometer deelnamen.

Het Moerbrugs feestcomité dat samen met atletiekclub Blanco al voor de 19de keer het initiatief voor deze kermisloop nam, mag tevreden terugblikken op een puike organisatie. Bruggeling Simon Mestdagh van atletiekclub Houtland kwam als eerste over de streep met een gemiddelde snelheid van 18,6 km per uur over de 9 km. De eerste dame was Ann Sofie Claeys van Blanco (15,5 km per uur). Bij de oudere categorie dames en heren waren de bloemen voor Carine De Bruycker (Sijsele) en Timothy Van Belleghem (Veldegem). In de jeugdloop (1500m) was de ereplaats voor Tom Debusschere (Oostkamp) bij de jongens en Lise Keirsse (Beernem) bij de meisjes. In de jeugdloop (600m) was Niel Debussche nummer één en bij de meisjes ging de eer naar Noor Sanders. Bij de 400m voor de meisjes ging Rani Vandiedonck met de beker lopen. Alle deelnemers ontvingen een medaille en een goodybag.

(PH)

Carine De Bruycker was de beste in haar categorie (DMAS). Naast schepenen Toben Braeckevelt en Sam Vandecaveye mocht ook Vita Van Belleghem, de voorzitster van de organiserende atletiekclub Blanco, mee op de foto.
Carine De Bruycker was de beste in haar categorie (DMAS). Naast schepenen Toben Braeckevelt en Sam Vandecaveye mocht ook Vita Van Belleghem, de voorzitster van de organiserende atletiekclub Blanco, mee op de foto.© (Foto PH)

Alleen maar blije gezichten bij de jonge winnaars van de wedstrijdloop.
Alleen maar blije gezichten bij de jonge winnaars van de wedstrijdloop.© (Foto PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier