Mbaye Leye van Zulte Waregem wint Ebbenhouten Schoen

Redactie KW

Mbaye Leye, de Senegalese spits van Zulte Waregem, heeft maandag in het Casino Viage de 22e editie van de Ebbenhouten Schoen gewonnen, een trofee die de beste Afrikaanse voetballer uit de Belgische competitie bekroont.

Leye, dit seizoen al goed voor 15 competitietreffers (waarvan 6 in Play-Off I), haalde het voor Anderlecht-spelers Cheikhou Kouyaté en Dieumerci Mbokani, de laureaat van de vorige editie. Standard-spits Imoh Ezekiel en OHL-aanvaller Ebrahima “Ibou” Sawaneh vervolledigden de top vijf.

De Ebbenhouten Schoen bekroont de beste Afrikaanse voetballer (of van Afrikaanse origine) uit de Belgische competitie. Het referendum werd in het leven geroepen door de vzw African Culture Promotion en RTL-TVi en is aan zijn 22e editie toe. De jury bestaat uit bondscoach Marc Wilmots, alle trainers uit de drie nationale afdelingen, leden van de Belgische sportredacties (geschreven en audiovisuele pers) en leden van een erejury voorgezeten door Georges Heylens.

Daniel Amokachi, aanvaller bij Club Brugge, was in 1992 de eerste laureaat. De organisatie van de verkiezing is in handen van de vzw African Culture Promotion.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver, Sport West.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.