Maxim Debusschere rode lantaarn in Ronde van Oman

Redactie KW

Mocht het klassement ondersteboven gelden, dan won Maxim Debusschere zondag de tweede editie van de Ronde van Oman. “Iemand moet het nu eenmaal zijn”, zegt de Dadizelenaar.

De jonge renner van An Post-Sean Kelly vertrok zaterdag in de tijdrit als eerste en bevestigde zijn status van rode lantaarn door na 18,5 kilometer de op drie na traagste tijd van de 124 deelnemers te klokken. “Tja, ik ben de rode lantaarn. Iemand moet het nu eenmaal zijn. Gelukkig maken de andere renners er geen grapjes over. Hier wordt ook al gekoerst op hoog niveau, een niveau dat ik eigenlijk niet gewoon ben”, vertelde Debusschere na zijn tijdrit, waarvoor hij 6.10 minuten meer nodig had dan winnaar Robert Gesink.

De 24-jarige West-Vlaming is een ex-veldrijder die het nu al enkele jaren op de weg probeert. Dit seizoen is zijn tweede bij An Post-Sean Kelly. “Ik ben hier tevreden, het is een goede ploeg die niet moet onderdoen voor profteams. En met Niko Eeckhout hebben we iemand in de rangen met veel ervaring die ons veel raad geeft. Hij houdt tegelijk de druk wat weg van ons.”

Debusschere kende in 2010 een moeilijk jaar. “Ik was te gemotiveerd, wilde te veel, had ook te veel getraind omdat je denkt dat je anders tekort gaat schieten. Maar dit jaar heb ik mijn les geleerd en tijdens de voorbereiding wat minder hooi op de vork genomen. Hopelijk zet ik in 2011 een stap voorwaarts en kan ik mij tonen in wedstrijden als de Driedaagse van West-Vlaanderen en de Ronde van België.” (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.