Mathieu van der Poel volgt zichzelf op als winnaar in Gullegem

Er stond ook in Gullegem weer geen maat op Mathieu Van der Poel © (Foto Belga)
Redactie KW

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) heeft zaterdag de veldrit in het West-Vlaamse Gullegem gewonnen. De 24-jarige Nederlander zette in de deelgemeente van Wevelgem een solo op en rondde die andermaal perfect af. In de strijd voor de tweede plaats hield Michael Vanthourenhout de Nederlander Corné van Kessel achter zich. Wout van Aert, toe aan zijn tweede wedstrijd dit seizoen, werd vierde. Voor Mathieu van der Poel werd het zijn 18e zege. Ook vorig jaar won de wereldkampioen al in Gullegem.

Het was Michael Vanthourenhout die als eerste het veld in trok in Gullegem. In zijn spoor volgden Corné van Kessel, Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Van der Poel maakte als eerste een foutje en daardoor ontstond er een kloof met het drietal Van Aert-Vanthourenhout-Van Kessel. Wat verderop ging Mathieu van der Poel opnieuw in de fout en verloor terug wat tijd.

De wereldkampioen vocht echter snel terug en begon met Michael Vanthourenhout in het wiel aan de tweede ronde. Voor dit tweetal reed Wout van Aert, achter hen kwamen Diether Sweeck en Corné van Kessel. Dit vijftal begon aan de derde ronde. Op 20 seconden reden Gianni Vermeersch, Jim Aernouts en Jens Adams. Wanneer voorin het tempo werd opgetrokken moest Diether Sweeck laten rijden. Deze laatste werd opgeraapt door Jens Adams en Gianni Vermeersch.

Halfcross versnelde Mathieu van der Poel. Wout van Aert struikelde bij de aanname van een nieuwe fiets en verloor zo ook voeling met Michael Vanthourenhout en Corné van Kessel. Van Kessel ging aan de balkenpartij onderuit en zo schoof Wout van Aert door naar de derde plaats. De drie, Corné van Kessel-Michael Vanthourenhout-Wout van Aert, smolten samen en reden op twee ronden van het einde rond met een achterstand van 25 seconden op Mathieu van der Poel. Voor het ingaan van de slotronde moest Wout van Aert zijn metgezellen laten rijden. In de strijd voor de dichtste ereplaats bleek Michael Vanhtourenhout sterker dan Corné van Kessel.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier