Marlon Colpaert en Tibo Vyvey winnen Europees Kampioenschap roeien

Vorig jaar werden Marlon Colpaert en Tibo Vyvey nog vijfde op het WK roeien. © GF
Redactie KW

Vandaag pakte ons Belgische duo-team Marlon Colpaert (KRNS Oostende) en Tibo Vyvey (KR Brugge) goud op het EK roeien U23 in Duisburg in Duitsland. Uiteraard is dat een fantastische prestatie van het duo, dat al twee jaar samen traint en vorig jaar nog vijfde werd op het WK.

Het West-Vlaamse duo won gisteren zijn reeks, vanmorgen wonnen ze hun halve finale en nu vanmiddag kroonden ze zich tot de nieuwe Europese Kampioenen. De tegenstand was nochtans niet min met 17 deelnemers uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Griekenland, Estland, Nederland, Spanje, Hongarije, Tsjechië, Zwitserland, Rusland, Kroatië, Denemarken, Polen, Oekraïne en Portugal.

“Vorige week hadden we niet verwacht dat we zo een parcours gingen kunnen afleggen. We hebben van begin af aan elke race gewonnen en dat was toch buiten onze verwachtingen”, klinkt Bruggeling Tibo Vyvey als één van de kampioenen. “We zijn dik tevreden. We hadden een wedstrijdplan voor ogen en we waren ook in staat om dit perfect uit te voeren.”

Goud werd hoofddoel

“Voor aanvang van de finale zagen we ons kansen groeien, maar we bleven realistisch. De reeksen en de halve finale hadden we op een relatief gemakkelijke manier gewonnen. Dat zorgde ervoor dat we wisten dat een podiumplaats zeker kon en goud werd dan ons hoofddoel.”

Tibo en Marlon kunnen zich na het vieren van hun Europese titel meteen concentreren op hun studies. Beiden volgen de opleiding kinesitherapie aan de UGent. “We hopen om samen verder te studeren, als de resultaten van de herexamens het toelaten”, zegt Tibo. “We hebben een herexamen gepland op 15 september. Ik zelf, zal na het herexamen, mijn studies nog even moeten uitstellen. Ik neem namelijk nog deel aan het EK in Poznan, van 9 tot 11 oktober, maar dan in de lichte skiff, met Piet Graus van de KRB als coach.”

“Ik zal dus eerst de nodige rust nemen en dan focussen op dat herexamen en zaterdag beginnen zelfs de roeitrainingen al opnieuw. Het EK in lichte skiff is overigens volledig bijkomstig, zonder hoge verwachtingen. Op de eerste plaats om ervaring op te doen”, besluit Tibo Vyvey.

(FRO/ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier