Mario Vandenbogaerde goed gestart op WK darts

Redactie KW

De dartsspeler uit Beselare plaatst zich vlot voor de achtste finales.

Na het wereldkampioenschap in de PDC-bond is in de Londense O2 Arena nu ook het WK in de BDO-bond (175.800 euro) van start gegaan. Mario Vandenbogaerde heeft zich daar meteen geplaatst voor de achtste finales. De 46-jarige dartsspeler uit Beselare, die vorig jaar de German Open won en de halve finales bereikte op de World Masters, kreeg de eer het WK te openen en had met de Pool Sebatian Steyer een gedroomde tegenstander. Vandenbogaerde won met 3-0.

De West-Vlaming is een zelfstandige aannemer. Zijn carrière in het darts is wel opmerkelijk. Hij hield het spel zo’n tien jaar voor bekeken nadat hij jarenlang lid was van de nationale ploeg en in 2003, 2004 en 2005 aan de World Masters deelnam. Door zijn vrouw is hij enkele jaren geleden opnieuw met darts begonnen en richtte hij zijn eigen club De Come Back Darters in Stasegem op. Hiermee speelt hij in de Menense competitie en met dartsclub De Klokke uit Koolkerke komt hij tevens in de Brugse competitie uit.

‘Super Mario’ maakte een indrukwekkende comeback en schopte het in een mum van tijd tot reekshoofd op het WK in de BDO-bond. Zijn tegenstander Steyer miste vaak op de belangrijke momenten en zo kon hij Vandenbogaerde niet echt onder druk zetten. In de achtste finales, donderdag, is de Nederlander Dennie Older Kalter of Nick Kenny uit Wales de volgende tegenstander van Mario.

Kenny is geen onbekende voor Vandenbogaerde. Beiden namen enkele maanden geleden deel aan de BDO Open in Brugge, al kwamen ze niet tegen elkaar uit. De Welshman won wel het tornooi.

(ACR / Foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier