Marino Vanhoenacker geeft op in Cozumel

Redactie KW

Triatleet Marino Vanhoenacker uit Jabbeke haalde vandaag het einde niet in de Ironman van het Mexicaanse Cozumel. Vanhoenacker begon nog als 7de aan de afsluitende marathon, maar gaf daarna op.

Eerder dit jaar slaagde de meervoudige Ironman-winnaar er door een blessure niet in om zich te kwalificeren voor het WK op Hawaï. In Cozumel wilde hij punten sprokkelen om zich zo vlug te mogelijk kwalificeren voor het volgende WK op 11 oktober 2014. Vanhoenacker raakte echter oververhit en moest zelfs naar het ziekenhuis afgevoerd worden, maar ook dat liep niet van een leien dakje.

“In 10 minuten tijd was ik plots niets meer waard”, tekende Vanhoenacker nadien op zijn Facebook-pagina op. “Dit was het ergste wat ik ooit meemaakte. Nooit eerder had ik zoveel pijn. Bovendien raakte de ziekenwagen vast in het verkeer en moesten we na 20 minuten naar de medische hulppost terugkeren. Gelukkig konden ze me daar uiteindelijk wel helpen. Ik ben 37 jaar en beoefen al 15 jaar deze sport, heb 10 Ironmans gewonnen en nu begint mijn voedingsplan tegen te pruttelen. (zucht) Neen, ik laat dit niet zomaar bezinken. Dit moet eindigen. Het zal nu kwestie worden om weer veel testen te ondergaan en te proberen om het probleem in de toekomst onder controle te houden.”

“Nochtans verliep het ingekorte zwemnummer (3,1 in plaats van 3,8 km, red.) heel goed. Ik zat in de groep en op de fiets kon ik het vermogen trappen waarvan ik wist dat ik er momenteel toe in staat was. Ik was bezig aan tactisch slimme race, maar ja…”

Olivier Cardoen uit Passendale begon als 10de te lopen en finishte uiteindelijk als 20ste. (TVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.