Marianne Vos autoritair naar wereldtitel op WK veldrijden

Marianne Vos is zondag in Koksijde voor de vijfde keer in haar carrière wereldkampioene veldrijden bij de vrouwen geworden. De Nederlandse topfavoriete reed vrijwel van start tot finish aan de leiding en had aan de aankomst een ruime voorsprong op haar landgenote Daphny van den Brand. Zij was nipt sneller dan een sterke Sanne Cant, die brons behaalde.

Voor de nog steeds maar 24-jarige Vos was het al haar vierde opeenvolgende wereldtitel in het veld. Ze werd eerder ook al wereldkampioene op de weg (2006) en op de baan (2008 puntenkoers en 2011 scratch) en olympisch kampioene puntenkoers (2008).

De Nederlandse Daphny van den Brand klopte onze landgenote Sanne Cant in de spurt om de tweede plaats. De Zwevegemse Joyce Vanderbeken, de enige West-Vlaamse deelneemster bij de dames elite, werd 24ste terwijl ze toch op een plaats bij de eerste 15 gemikt had. “Ik heb niet veel te vieren, maar ik ben blij voor Sanne dat ze het brons haalde”, klonk het ontgoocheld.

Voor Nederland was het al de derde opeenvolgende wereldtitel in Koksijde, na de zeges op zaterdag van Mathieu van der Poel (juniores) en Lars Van der Haar (beloften). Zondagnamiddag strijden de eliterenners bij de mannen om de felbegeerde regenboogtrui.

(Belga/MC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Sport West.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.