Lynn Dekeyser en Stijn Fincioen winnen Presto Loop in Ichtegem

De Presto Loop van Ichtegem kreeg maandag 295 deelnemers aan de start. © FRO
Redactie KW

De Presto Loop van Ichtegem, de derde wedstrijd van het Runningcenter Houtlandcriterium, kreeg maandag 295 deelnemers aan de start.

Ondanks de hevige wind en een plotse plensbui bij de start van de wedstrijd werd er keihard gelopen Daar zorgde favoriet Stijn Fincioen voor De Aartrijkenaar liep van bij de start weg van zijn concurrenten, een groepje met Simon Mestdagh, Benny Fischer, Paul De Zutter (Brugge), Nico Viaene (Brugge), Micha Declerck (Aartrijke) en Thomas Dekeyser (Jabbeke). Halfweg had Fincioen meer dan één minuut voorsprong op Bruggeling Simon Mestdagh. Achter hem werd gestreden voor de derde podiumplaats. Fincioen liep de vier ronden, goed voor 10,5 km, in 32’47” en had bij aankomst 1’20” voorsprong op Mestdagh. Micha Declerck pakte in de spurt de derde plaats, voor Thomas Dekeyser, Nico Viaene, Paul De Zutter en Bredenaar Benny Fischer.

Bij de dames was het uitkijken naar de strijd tussen de jonge generatie, Lynn Dekeyser (Jabbeke) en Josefien Rondelez (Brugge), en de gevestigde waarden zoals Sabine Dejaeghere, gegangmaakt door zus Veerle, Gwendolyn De Deyne en Marlies De Meersseman. De zes dames liepen drie ronden samen in een groepje met enkele mannen. Bij het ingaan van de laatste ronde demarreerde Josefien Rondelez en alleen Lynn Dekeyser kon volgen. Beide jonge atleten snelden zij aan zij naar de aankomst. In het zicht van de streep had Lynn Dekeyser nog een beetje overschot en ze won met enkele metersvoorsprong op Rondelez. De derde plaats ging naar Sabine Dejaeghere voor Marlies De Meersseman en Gwendolien De Deyne.

De volgende wedstrijd van het Houtlandcriterium is de 10 km van Gistel op 30 april.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier